infratime adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Valla Adana'dan çıkıyorum işte 1 haftalık bir tatil yapmak istiyorum. Yani en güzel, gezilip görülesi yerler lazım. Yani istanbula geldiğinde mutlaka şunları yap dediğiniz şeyler. Daha önce 3 defa gelmiştim ama çok eskiden. Küçüktüm o zamanlar
Şu anda Ankara'dayım. Aynı tarihlerde İstanbul'da olursak İstanbul'u gezdirebilirim. Olmazsak forum üzerinden güzel yerleri söyleyebilirim.

Tarihi yerler olarak Sultanahmet gezilesi bir yer. Gerek Topkapı Sarayı , Gerek Ayasofya Müzesi, gerek Yerebatan Sarnıcı, gerekse tarihi bina ve sokakları olarak oldukça güzel bir yer. Sultanahmet'ten Beyazıt'a doğru yürürken Beyazıt'a gelmeden tramway yolu üzerinde sağ tarafta tarihi bir yapı var. Tarihi Alipaşa Medresesi, şimdiki adıyla Erenler. İstanbul'da içebileceğin en güzel nargileyi içebilirsin. 100 kişi gitse adamlar çıkartıp nargile verirler. İçerisi günün her anı doludur ve iki kişi sürekli köz değiştirirken 2 kişide sürekli dolaşıp çay servisi yaparlar. Herkes Tophane diyor ama ne anlıyorlar ordan gerçekten bilmiyorum. Beyazıt değilde diğer tarafa doğru gidilirse Gülhane'den geçilip Sarayburnu ve Eminönü'ne gidilebilir. Hava karardığında Galata Köprüsü'nden Eminönü tarafına baktığınızda İstanbul'un tüm tarihi güzellikleri ön plana çıkar. Yine Galata köprüsüne sabah 05:30 da gelir ve Boğaza doğru bakarsanız gökyüzü tamamen kızıldır. Deniz koyu renktedir ve gemilerin ışıklarıyla aydınlanırken suyun üsünün balıkçı tekneleri ve günün ilk seferi için Eminönü'ne doğru gelen vapurlarla kaplı olduğunu görebilirsiniz. Köprüde poğaça satan teyzeden poğaça alıp çay satan dayıdan çay alıp kahvaltı yapıp güneşin doğuşunu izlemekte ayrı bir zevktir.