ben windows server ucuz demiyorum ki zaten ama paypal facebook simdi bu adamlar sırf server maliyetinden dolayı mı php kullanıyor diyorsunuz ?
ayrıca konumuz hangisi daha iyi değil farklar neler defalarca yazdım zaten asp.net server maliyetleri yüksektir diye
500 projesi olan firma bile olsanız hosting maliyetini zaten müşterinizden alıyorsunuz bu kdv gibi 18 de olsa 8 de olsa siz onu müşteriden alıyorsunuz zaten.
ek olarak zaten bir projeyi asp.net ile 1 ayda yazacakken php ile 3 ayda yazarak hostingden edeeğiniz karı kaybediyorsunuz ama uzun vadede bu kendini amorti eder diyebilirsiniz ama siz müşteriye verirsiniz projeyi gider.
hem ben 50 domain listeyen bir reseller aldım 35 tl ye
misal benim bir arkadasım kendi serverini kiraladaı 1600 tl ödüyorlar yıllık ama bu para cok büyük gibi düşünüyor ancak bir yazılımcının ortalma bir maaşı 1.500 tl yani siz projeyi 2 ay geciktirirsneiz kafadan 3.000 tl zarardasınız demektir. yok bizim php koderlein fiyatı uuz biz 600 tlveriyoruz o sorunu öyle cözüyoruz diyorsa firma zaten tartışmaya gerekyok ben web amelesi olmak için okumadım bu kadar yıl.
ayrıa geliştiren az diyorsunuz bu bence bir avantaj cünki piyasda bir sürü php ci var acık eksiltme usulu ile 2.000$ a baslayan iş 300 tl bitiyor bu gun özel kodlam ile php eticaret siteleri var 200 tl ye yani bu durum böyle iken olunur mu phpci ?
php coder arayan cok ama iş basvurusuna gittim adamlar wordpress joomla vs gerektiğinde editleyebilmek için php istiyor. siz teknolojiden kazanıyorsanız ekmeğinizi isteyeceğiniz son sey sizin yaptıgınız işi yapan cok kişinin olması
cünki hep yeni olanı öğreniriz ki neden size 4.500 tl maaş vereyimki öbürüne 2.000 tl maaş veririm diyemesin.
benim hocam aylık 4.500 tl maaş alıyordu ve bir projeyi 1.000$ dan asa elini sürmüyordu asp.net ile bir eticaret sitesini ortalama 3 günde yazıyor ki kursta bizde 3 günde yazıyorduk.
asp.net peygamber değil dolayısı ile eksik ve noksanları var ama php ninde var dolayısı ile kişi kendine en uygun olanı secmeli
ayrıca <%%> yapacaksam ne anlamı kaldı diyorsunuz ben bunu anlamadım ben size diyorum ki ister öyle ister böyle yapın yani hani bu bir - idi değil diyorum. ayrıca hala bu asp.net in sınırları var herseyi yapamıyorsunuzu acıkalmadınız php ile sunu yaptım da asp.net ile olmuyor dediğiniz seyi acıklayın ben siz çözeyim çok işin içinden cıkamazsanız microsoft size destek oluyor hiç kafanızı yormayın.
ayrıa ms eski bill gate zamanı ms değil open source projeleri var ve siz hala vista ile ms i değerlendiriyorsanız birsey diyemem win 7
bir proje php ise bunun en büyük sebebi yapan ekip php kullanıyordur da o yüzden yani altında daha büyük seyler aramak doğru değil. ve lütfen bir iddanız varsa deliliniz de olsun. öyle peygamber sözü gibi gelmeyin güvensiz yavas sınırları var vesaire diye
diyin ki ben bir online photoshop yazmak istedim de yapılamıyormus php ile yaptım diyin ok diyim ? ama nedir bu sınırları var php nin sınırı yok mu sınırsız mı dunyanın bir sonu var phpnın mı sınırı sonu yok ?
ayrıca programcılıkta sınır programcının hayalgücü ve bilgisi kadardır. asp.net sızın için sınırlı ise sorunu bence birazda kendinizde arayın
e bir atamız "ne ararsan ara kendinde ara".