neden web programcı windows program yazar hemen bir örnek bir eticaret sitesi yaparsanız admin panelini projeden ayırmanız gerekebilir güvenlik için cünki ne kadar captha da kullansanız giriş brute force ile gırılabiliyor oysa siz admin panelini windows application yaparsanız nispeten daha güvenli olur. ayrıca bir proje geldi bir ürün satış sitemi cari stok vesaire war aynı zamanda buradaki ürünler web sitesinde online olarak satışı yapılacak siz simdi ben webciyim siz gidin windows programını yazdırın gelin ben web kısmını yazarım mı diyeceksiniz? yani neden sartlandırıyorsunuz kendinizi ben webciyim banane bana ben windows yazmam ! bir hızmetci var evi temizliyor
bir hizmetci var hem evi temizliyor hemde yemek yapıyor siz simdi hangisini işe alırsınız?
hosting pahalı diyorsunuz yaw kaç para pahalı linux yeni 1 gb reseller aldım windows 2008 iis 7 verdiğim para 35 tl + kdv siz host alsanız bu mebla olacak 20+kdv hadi olsun 25+kdv
yani o kadar ucuk hosting fiyatları yok. ayrıca programcı iseniz size ne hosting fiyatından onu müşteri düşünsün! yani biz programı neden yazıyoruz hayır işleyelim diye değil para kazanalım diye.
sadece windowsta calısmıyor mono projesi ile asp.net 2.0 linuxta da calısıyor

ek olarak sadece windowsta calıssın ne olacak ki sanki lisans para verip alan mı var?
(var da az) ayrıca öğrenci isen dreamspark ile visual studio sql server windows server 2003 veya windows server 2008 ücretsiz olarak kullanılabiliyor ve merak ediyorum tüm php programcıları veya büyük yüzde linux mu kullanıyor ?
eklenti yok kontrol kütüphaneleri var yani eklenti mantıgı ile calısmıyor asp.net ve eğer kontrol az diyorsan bence sen
http://www.asp.net/Community/Control-gallery/ incelememişin demektir.güvenlik demişin bırakmısın merak ettim ac ve örnekler yani ben tanıtlanmayan bilgiden rahatsızım hızlı yavaş güvensiz vesaire ama ispat yok!.
microsoftun kendi sitesi iis üsütnde alısır güvensiz olsa onların sitesini indirirlerdi. keza güvensiz olsa finansbank.com.tr bu siteme geçmezdi keza bir banka dan bahsediyoruz bu adamların danısmanları var su busu var yani bankanın dahi bilmediği bir güvenlik acıgı biliyorsan bunu bildir bankaya adamlar sizi direk güvenlik departmanında işe alır hemde cok güzel bir maaş ile.
ben ahcıyım ama tatli yaparım ana yemek yapmam mı diyeceksiniz ahcı olsanız ? ben ekmeğimi koddan kazanıyorum windows application da yazarım web deyazarım mobile de yazarım hatta hepsini birleştirir bir program yazarım ERP seklinde deli paralara satarım.
hatırlarsanız bir ara cep bilgisayarlı restoranlar boldu (hala var) adamlar bir mobile application + windows yazmıslar siparisi alıyor cart ana makinede cok basit sistem bu e bunu sana 10.000$ gel yaz dediler ben webiciym mi diyeceksin böyle dersin de bakalım firma senin yerine bu işi yapacak birini bulur mu bulmaz mı?
ayrıca bot sistemleri yazaracaken windows application gelişirmek büyük kolaylık sağlıyor ve regexler ile uğraşmak da gerekmiyor.