Mahoni adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
iyi de bu sizin söylediğinizi asp.net de yapabiliyor ki
<a href="<%# Request.QueryString[""]%> " >
ayrıca neden hyperlink kontrolü kullanayım ki bu iş için ben olsam linkbutton koyar onun click olayında response.redirect(request["Adres"].ToString()) ile gönderiridim.o da kontrolü sürükle bırak cıft tıkla
response.redirect(request["Adres"].ToString());
tamam
ayrıca masterpage yapısı benim özellikle en beğendiğim yönü bir kez tasarım yaparsınız değişecek kısmı belirlersiniz gerisinde hersey standart kalır tekrar tekrar tasarlamanız gerekmez. bu css in getirdiği avantajları getiriyor
# burada yazma işlevi yaptırı yani response.write işe aynı işi yapar.
<% %> size php deki <?php ?> in yaptığı işi yaptırır yani kod blogu acar illa sayaadi.aspx.cs içinde kodları tutacaksınız diye birsey yok size alternatif sunuyor.
ve ek olarak hyperlink in a tagına dönmesi işlemi sürekli yapılmıyor ilk kullanıcı siteyi ziyaret ettiğinde derlenir bir daha derlenmez. yani sürekli sürekli derlense haklısınız. zaten bu yüzden asp.net hızlı diyoruz tek sefer derleniyor php her kullanıcı bir istekde bulundugunda sürekli hatavarmı yokmu diye bakılır
ayrıca Request.Querystring[""] zaten string dönderen bir fonksiyondur ekstra Tostring() demeniz gerekmez
Request[""].tostring() sekinde kullanırsaznı tostring gerektirir.
ve ben hala hız diyenlere soruyorum allah rızası için bir test koyun oraya bir test yapın ben size 2 tane link verdim asp.net in daha hızlı olduguna dair.
ayrıca googlenin iyi olması linux olmasından olsa idi google piyasada rakipsiz olmazdı rakipleride onun kadar iyi olurdu.
ayrıca neye tamamen müdehale edemiyorsunuz onu anlamadım? nereye müdehale edemediniz ? ayrıca asp.net de ajax dediğiniz olay ya ajaxcontroltoolkit yahut bir scriptmanager + upgatepanel onun dısında birde updateprogress koyarsınız o kadar yani bunun neyini çözemediniz? onun dısında calısma mantıgı aynı ? yok siz asp.net için klasik ajax ile kodladı iseniz o zaman tabi işin içinden cıkamamış olabilirisniz onucta bu anlattgım kontroller ile yapmak 3 dk bilemedin 5 dk sürer ama klasik ajax ile aynı iş 35 dk sürüyor
ve hala aynı yerdeyim biri php nin hızlı oldugunu bir zahmet kanıtlasın.
ayrıca mysql se hız sağlayan mysql asp.net ile de calısıyor ayrıca mysql için opensource bitti oracle aldı yakında mysql den eser kalmayabilir.
eğer sifrelemek içiin md5("") gibi bir fonksyionun işlevine kolaylık diyorsanız hata yönetimi için yapmanız gereken web.configde bu düzenlemeyi yapmak.
<customErrors mode="On">
<error statusCode="404" redirect="SayfaYok.aspx"/>
</customErrors>
kodu ile sayfa bulunamadı hatası yani 404 hatası oldugunda sayfa yok.aspx e yönlendirilir. proje genelinde otomatik olarak yapılır.
yok kodlama içindeki exceptionlar nolcak diyorsanız onu yakalamak için
global.asax içindeki
Application_Error()
{
response.redirect("hata.html"); //veya database saklamak istiyorsanız ilgili kodu yazarsınız
}
yazarsın herhangi bir hata oldugunda kolaylıkla hata.html gider hata olduştu üzgünüz vesaire der. hata sayfasını aspx yapip hataları kategorilendirilerek saklanır.
hala diyorum eğer bu php hızlı ise lütfen performans testi oraya koyun bilim ispatlanabilir birseydir.
ne bu peygamber sözü gibi "php hızlı cünki". opensource cünki (sanki koda müdehale eden varda
ayrıca asp.net in diğer bir gücü windows application geliştirirken kullandıgınız kodları asp.net de de kullanabiliyorsunuz en basiti hata mesajı göstermek için
messagebox.Show("hata"); bu windows komutu olmasına rağmen ilgili referanslar eklenirse asp.net de calısıyor.
aynı sekilde wpf dll ile asp.net de video dan istediğiniz istediğin kareyi fotograf olarak alabilirsiniz.asp de bir dll import etmek için sunucuyu resetlettirmeniz lazım ki hostcular buna pek yanaşmaz ama asp.net de hiç böyle bir sorun yok.
daha iyisi yapılana kadar en iyisi asp.net
ayrıa http://www.finansbank.com.tr/ asp.net ile kodlanmıstır. daha bunlar aklıma geldikçe yazıyorum.
evet facebook php ancak myspace de asp.net ve ayrıca facebooku yazan bu kadar büyüyeceniği bilerek php olsun hızlı olsun demedi ya sanırım facebook un nasıl cıktıgını biliyoruz veya bilmiyorsak google.om dan bakıyoruz.
http://www.trt.net.tr/ asp.net hatta canlı tv/radyo olayı silverlight ile yapılmıştır.
ayrıca php platformdan bağımsız olsa ne fark ederki zaten windows uygulaması gibi pc pc gezmeyecek bir tane host alınıp ona konacak evet bu bir gerçek windows hostingler pahalı. e lisans maliyetlerinden dolayı bu. ama hosta vereceğiniz para da 30 tl 20 tl birsey dolayısı ile bunu da üstdüzey bir maliyet olarak düşünmemek gerek
burdaki bi kaç noktaya değinmek istiyorum,
1. si update panel güzel bir özellik ajaxcontroltoolkit ile gelen. ama ben sevmiyorum. neden ? bugün karşılaştığım bi hata yüzünden neredeyse tüm projenin yapsını değiştirmek, ajax işlemlerini farklı şekilde yapmak zorunda kaldım. asp.net denilen şeyin sınırları vardır. herşeye erişmeniz mümkün değil. ayrıca asp.net i <a href="<%# Request.QueryString[""]%> "> şeklinde kullanacaksam neden kullanayaım ki? o zaman php kullanırım aynı işi görüyor. benim işime yarayan kısmı, html değil asp.net kontrolü olan kısmı yani <asp:HyperLink.
2. olarak değinmek istediğim şey ise 20-30 tl lik hosting masrafı. küçük düşünmeyin lütfen. 500 den fazla websitesi olan bir web tasarım firmasını düşündüğünüz zaman server ve lisans masrafları dert oluyor. ama linux da böyle bir sorunumuz var mı?
php&mysql ikilisi, asp.net&mssql den hızlı dır. bu bir gerçek. ve php, internet yeryüzünde olduğu sürece hep olacak. sürükleyip bırakmak güzel. php de yaptığımız 1 saatlik ajax işlemini 30 sn içinde yapmak mümkün. ama bunu ilerde göreceksiniz ki bu insanı tembelliğe alıştırmaktan başka birşey yapmıyor.

listelemek gerekirse;
facebook.com
nic.tr
hurriyetemlak.com
tr.net
odtu.edu.tr
netlog.com
paypal.com
sourceforge.net
gittigidiyor.com
w3.org
ve daha niceleri php yi tercih etmiştir...