Ben de nacizane fikrimi söyleyeyim...
Benim elimde bundan baya önce 30-40 tane domain vardı.Bir kısmını aklıma gelen herhangi bir fikirle ve ya projeyle almıştım.Sonra daha kaliteli domainler reglemeye başladım ama bu kaliteli dediklerim genelde yabancı ağırlıklıydı.Hiç .net domain almazdım.Hep .com alırdım ki hala oyle yapıyorum.Benim için .comdan başkası yalan

Sonra insanın elindeki bazı domainlerin kalitesi artınca diğerlerini önemsemiyorsunuz.Fiyat olayını daha iyi yakalamak için hiç bir yere ilan falan vermezdim.Hep domainde index olurdu.Neyse o dandik domainlere inanamayacağınız teklifler gelmeye başladı

Ben şöyle düşünüyordum misal bir domain var bilmemne-djdjd-33.com bu domain elimden çıksın diye 30 tl fiyat düşünüyorum.Ama bir mailler geliyor abi bizim projemiz var bu domain tam benlik vs.Tamam diyorum benim kafamda fiyat yok sen söyle adam diyorki 100 tl.Domaini görseniz bırak almayı dünyanın en iyi internet sitesini yapsalar girmezsiniz.Şimdi burada söylemek istediğim şu.İnsanlar zannediyorki domaini 5e alıyorsun 10000 e satıyorsun.Öyle bir yer varsa söyleyin biz de gidelim arkadaş

Bunun içine biraz da piyasayı ve işi bilmeme eklenince bal-kaymak oluyor tabi.Şimdi o domainleri elimden çıkardım hatta baya önce çıkardım.Elimde 11 tane domain var ve aklımda onlarla ilgili bin tane plan

Satmayıda düşünmüyorum

Eğer elime sağlam para geçerse jenerik güzel bir şeyler yakalamaya çalışacağım.Ama böyle saçma sapan domainlerle olacak iş değil....
Yabancılarda ise işler daha farklı...İş biraz da internetin ülkemizde nasıl gözüktüğünede bağlı.Yabancı biri geliyor o ayarda tr domaine verilebilecek fiyatın 2-3 katı fiyat veriyor.Ama bu adam için problem değil.Çünkü adam domaini alırken ne yapacağına karar vermiş ve onların piyasaları bu tarz maliyetleri kaldırabiliyor.Adamın reklam seçeneği fazla,sitenin dili ingilizce vs. bunun gibi bir ton şey.Ama ülkemizde böyle değil.
Velhasıl kelam 'Ben domainciyim' diyen bir çok insan daha 'jenerik' kelimesinin anlamını bilmezken bu işlerle uğraşıyor ve piyasa göründüğü gibi bu hali alıyor...