Fhenix adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Senin anlama kabiliyetin zayıf, bunu herkes biliyor zaten.
Herşeyi işine geldiği gibi yaz sonra çevir kıvır sen anlayışın zayıf yaz.
Anca senin gibi akıl yönünden kıt insanlar bunu yazar,her konuda biz üstünüz kavgasına gir millete laf yetiştirmeye çalış sonra lafı yeyince kıvırmaya başla,aynı dansöz gibi.

Benim anlayışımın kıt veya zayıf olduğunu düşünebilirsin,ama bu konuda sana herhangi bir ispat yapma gereği duymuyorum.Bende senin hakkında farklı şeyler düşünüyorum ama seni rencide etmek için buraya yazmıyorum ve emin ol bunu düşünen tek kişide ben değilim.

Yaşının kaç olduğunu bilmiyorum ama emin ol çok çocukça konuşuyorsun.Başka kim tanımadığı biri hakkında böyle salakça ithamlarda bulunabilir ki(Herkesi suçlamak istemiyorum ama 15-16 yaş grubu malesef böyleve bu çocuklara laf yetiştiremez hale geldik).Sen yaşça büyüksündür ama tavrın duruşun farklı değil.

Bu arada sana ufacık bir tavsiye, birisini bir konuda eleştirmeden önce kendine bir sor "acaba ben o konuda ondan üstün müyüm?" diye.

Konuya dönecek olursa(ki sen yine kendi bildiğini okuyacaksın,çünkü bir ağaca laf anlatsan birşey anlar mı?.Hayır.Malesef Seni de farklı görmüyorum)

Ben diyorum ki az para verip kaliteli oyuncular almak çok para verip kalitesiz oyuncu almaktan daha yararlıdır. Hala "pahalı" muhabbetini yapıyorsun.
Evet kabul ediyorum,bir oyuncunun kalitesi,ona verilen ücret ile paralel olmayabiliyor örneklerini gördük.Ama daha 4. hafta oynanmışken bizim oyuncularımız daha kaliteli diyemesin.Eminim ki gs'nin yeni oyuncularını daha önce hiç izlememişsindir.Aldığınız keita'yı Lyon 15m€ bonservis vererek aldı,siz nekadar verdiniz?Demekki Lyon için gereksiz,kalitesiz bir futbolcuymuş(örnek olsun diye yazdım).Pahalı muhabbeti yapıyormuşum güya,afedersin ama sıradan bir konuya girip sidik yarıştıran sensin.

Antijen'in dediği gibi pahalılık göreceli bi' kavram. O transfermarkt'te Arda'nın fiyatı 15 milyon olarak gözüküyor, fakat geçen gün 18 milyonluk teklif gelmiş. Ee n'olcak şimdi? Sizin yaptığınız gibi 2-3 milyonluk adama 10 milyon vererek de pahalı olunur, bizim yaptığımız gibi değerinin altında para verip kaliteli oyuncu alarak da pahalı olunur.
2-3 Milyonluk oyuncu kim?Türkiye de 2-3 milyonluk oyuncu kaldı mı?
Aldığınız yerli Futbolcuları nekadara aldınız?
Lincon gs'ye kaç liraya geldi?Nekadar faydası dokundu?

bizim yaptığımız gibi değerinin altında para verip kaliteli oyuncu alarak da pahalı olunur.
Değerinin altında alınan futbolcu zamanla kendini gösterir ise değeri artar.Ribery de tanık olmuştuk.Ama ucuza alınan bir futbolcu 1 hafta sonra değerinin 5-6 katı etmez.Öyle olsaydı Dünyanın en pahalı takımı Real madrid olmazdı.

Koy önüne şapkanı ve bu sene Galatasaray ile Fener'in yaptığı transferlere bak. Galatasaray'ın transfer ettiği futbolcular daha kaliteli ama Fener transfere daha çok para harcamış.
Bak altta kendi cümlen var.
Antijen'in dediği gibi pahalılık göreceli bi' kavram.
Pahalılık göreceli bir kavram evet,M.United 100M€ 'yu sıradan bir transfer harcaması olarak kullanabilir,ama bir Vanspor'un bukadar parası var mı?
Bunun dışında bir görecelilik söz konusu olamaz,bir oyuncuya çok para veriliyor ise o futbolcu pahalıdır.C. Ronaldo senin görüşüne göre ucuz bir futbolcu mu?

Galatasaray'ın transfer ettiği futbolcular daha kaliteli ama Fener transfere daha çok para harcamış.
Hayda kendiyle çelişen adamı oldum olası sevmem.Hanisana göre görecelilik vardı.Kim, kime göre neye göre daha kaliteli.Daha 4 hafta oynanmış

Olay bu. Ha yine anlamıcaksın yada anlayamıcaksın, orası ayrı. Fakat bi' daha açıklamıcam
Allah'a şükür okuduğumu anlayabiliyorum(Darısı senin başına).Bak anladığım kadarıyla sana cevap ta yazdım, tabi üşenmezde okursan.Ben yazarken üşenmedim,keşke sana bir şeyler anlatabilmiş olsam, ama nerdeee.