Bu işin fanatikliği olmaz arkadaşlar.Bu tür karşılaştırmalarda yorum yapanların çoğunluğu sadece asp.net ya da sadece php bilenler.İkisini de kullanmadan kıyaslama yapılamaz.
15 aydır bir php projesi için kod yazan birisi olarak zaman gerçekten bizim için önemli diyorum.ASP.net ile 3 ayda çıkartabilirdim aynı projeyi sunucu masraflarını göz önüne almasaydım.Ama gel gör ki yaptığım iş sunucu masraflarından çok daha maliyetli oldu
Şu bunu döver tartışmaları yersiz.Her ikiside kaliteli işler yapmak için fazlasıyla yeteneklere sahip.Ama önemli olan hangisi işinizi daha kolaylaştıracağıdır.Bu yüzden asp.net tartışmasız php den daha iyidir.
Zaten hamallığı o kadar seviyoruz ki php kodlarını bile notepad yada notepad++ da yazıyoruz

Bunu övünerek söyleyenlerde var sanki bir yetenekmiş gibi.Bağıra bağıra hamalız diyoruz işte.
Bir de önemli birşey daha söyleyeyim.Php bilipte kariyerine kariyer katabileceğin bir işletme zor bulursunuz Türkiye'de.İzmir de bir yazılım şirketi aracılığyla bana ulaşıp iş görüşmesine çağıran bir işletme asgari ücret teklif etmişti.Sonraki ay artırırız maaşı dediler.Ben de evde kod yazmaktan bunalıma girdiğim için nolacak ya takılalım bari dedim. İlk gün çalıştık ve akşam olunca yediğim öğlen yemeğinin parasını istediler.O işletme de öyletmiş usul

Verdim parayı ve hadi bana eyvallah dedim. Yani bulacağınız işletmeler bundan iyi olmaz bence(elbette istisnalar olacaktır.) Ama açın bakın kariyer sitelerini.Millet yana yana asp.net c# bilen ya da java bilen eleman arıyorlar.Php için harcanan zamana çoooooook yazık bence.Şu forumda php uzmanı olupta adam akıllı bir firmada çalışan kaç kişi var? Gözüme çarpan uzmanlar hep freelance çalışıyor.Zaten ülkemizde php freelanceların işi olabilir.Evlendiğimiz de freelance devam edemeyiz.Düzenli kazanç şart.
Özel sektör de kamu kurumları da .NET ya da java kullanıyor.Daha fazla vakit geçmeden bu teknolojilere yoğunlaşıp tecrübe kazanarak geleceğe yatırım yapın bence.
Kod yazma olayını hobi olarak yapıyorsanız sorun yok ama bunu iş olarak yapıyorsanız yazdıklarımı bir düşünün bence.Microsoftla yıldızlarınız barışmıyorsa java var yine
Bir de en önemli mesele şu bence.Asp.net c# java vs tam olarak NYP kullandığı için ve bir çok php yazarının NYP bilmemesinden dolayı karışık yada zor geliyordur herhalde.Bu yüzden geçiş yapmaktan korkuyor olabilirler.İş ilanlarında NYP şartını ilk sırada veriyorlar artık belirteyim bunu da.NYP bilmeyen 2.sınıf yazılımcıdır aklımızdan çıkarmayalım bence.
Yazı biraz uzun olmuş.Keşke bu yazıyı yazmaktansa php kod yazsaydım yoksa biteceği yok php projelerin