tabiki bir kaç yıl sonra asp.net bitebilir asp konusunda da haklısın ancak yanlış isem düzen asp w3c firmasınındı microsoftun değil.
söylediklerine katılıyorum benimde ilk öğrendiğim dil asp.
microsoft bu yapar sirf vistadaki basarısızlığını kapatmak için xp nin ipini cekti yani iki gün sonra aynısını yapmayacağının tabiki garantisi yok ama bilişim den ekmek yiyorsak zaten kendimizi sürekli geliştirmek zorundayız. editör yok demedim editör cok ancak benim sahsi kanatim tabiki bu visual studio kadar kolaylıklar sağlamıyor yani notepad in sadece intellisence özelliği olanına editörder hale geldik.
sadece web uygulaması geliştireceğim hayatta elimi sürmem windows programına diyorsanız dediğim web + windows + mobile + silverlight olayı işinize yaramaz yaramayan özellikle ha var ha yok.
ama bu hep vardır simdi .net ciler arasıdna bir soru ile polemik başlar visual basic.net mi iyi c# mi halbuki aynı işi yapıyorlar php de öyle asp.net de aynı işi yapıyor aynı seyler yapılabiliyor ama birinde kolay ama birinde zor.
asp.net i iyi derece biliyorum MCTS MCPD web application unvanlarım var ama acım (hem diyetteyim hem oruc var) sismanlık zor sey yerken güzelde yemezken zor

php nin bence en işe yaradıgı an oscommerce wordpress joomla mybb vs gibi acık kaynak kodlu projeler genelde php dolayısı ile bunları editelemek istediğinizde istediğiniz kadar asp.net bilin işe yaramaz ama su var bazen birseyie editlemektense sıfırdan yazmak daha kolay olabiliyor. bir programalama dilini bilip mantıgı kavrayınca geçiş yapmak zor olmuyor okul sağolsun 8 dilin syntax yapısnı öğretti