kör dahi olsam bu bir engel deil ekstra bu asabiyet neden. gördüm ve hepsini kullandım zend studio içlerinde en güzeli ancak gerisi coki cok fazla beğenmedim yahut visual studioda en basiti if yazar iki tab tab yaparsın
if (true)
{
} (if while class olusturma enum for constructor property vs bu yolla kolayca olusturuluyor)
seklinde verir ctrl + K + D dersin kodu hiyersak bir düzene sokar
+ olarak go to define dersin kodun tanımlandıgı yere gidersin böylee kod makarnası dahi olsa kodun takibi kolaylasıyor
+ misal bir kod yazarsın secersin iki tık ile hemen onu fonksiyon haline getirir.
hata yönetimi konusunda phpden daha iyi oldugunu düşünüyorum
ancak url rewrite acısından php de cok daha kolaylıklar sağlıyor.
simdilik aklıma gelenler bunlar bu dedimklerim saydıkların içinde varsa söyle bende öğrenmiş olayım. asp.net babamın oğlu değil php de değil microsoft sempatizanı değilim linux düşmanı değilim ben profesyonelim işime en uygunu seçerim.
ekstra henüz apache kurup web siteyi apache dizinine koymadan f12 vs ile önizleme yapan bir sey de görmedim visual studio da kendi iis i vardır sağ tıkla viewe in browser dersin iis vs yuklemene ya da iis dizinine kopyalamana gerek olmaksızın calısır. (bu zend studio da vardı)
bunlar ufak detaylar ama cidden hoş ve işi kolaylaştırıcı.
ve hala aynı seyi savnuyorum asp.neti php ile karşılaştırmak bence eksik olur (jsp ile karsılastırılsa sanki daha yerinde olur gibi) cunki asp.net .net in sadece bir yüzü siz php öğrenirseniz windows application yazamazsınız yeni dil öğrenmeniz lazım flash gibi bir sistem lazım oldugunda actionscript öğrenmeniz lazım ama asp.net de silverlight var
ekstra windows uygulaması geliştirirken cok kolay bir sekilde görsel ve 3d uygulamaları calıstıran uygulamalar geliştirmek artık WPF ile ok kolay ve web servisler konusunda daha gelişmiş cözümler sunuyor
ayrıca visual studio nun express sürümleri de var yani ücretsiz versiyonları da var. dreamviewer kadar kolay tasarım yapılamıyor ama o iş içinde visual studio değil expression studio var ama bence henüz expression stuido dreamviwer kadar gelişmedi yiğini öldür hakkını yeme
ha illa opensource öğrenek olsaydım ruby öğrenirdim veyahut pyton özellikle ruby nin web frameworku da var ruby on rail
ek olarak php de kötü değil tabiki iyi cok hoş yanları ve kendine has + ları var.
genelde karar verirken en iyiyi secmek yerine benim tavsiyem eğitim kaynakları bakımından cevrende enbol hangisi var ise onu sec cevren phpci ise yardım alabileeklerin ağırlıkla php ise asp.net ne kadar iyi olursa olsun tavsiyem php sec. ama esit uzaklıkta isen aklına yatanı sec derim avantajları dezavantajları bildiğim kadarı ile bunlar.
ekstra fanatik linuxcuyum

mandrake 8.1 den beri ciddi sempatim var