php ile asp.net i karsılastırmak bence cok yazık olur bence siz asp.net ile jsp karsıalstırın cünki php öğrenirseniz sadece php kodlarsınız asp.net öğrenirseniz web + windows + mobile + silverlight kodlarsınız
simdi sorun kendinizie hangisi daha mantıklı?
ek olarak php nin hızlı oldugunu düşünmüyorum cünki php her calısmada tekrar hata var mı yok mu diye bakılır ve derlenir asp.net ise ilk kullanıcı girdiğinde derlenir
bu testte ruby ile karsılastırılmıs
http://shootout.alioth.debian.org/gp...php&lang2=ruby
asp.net ile değil
test istiyorsanız bu linke bakın
ek olarak asp.net in getirileri yadsınamaz bir kere php de mantık su satır satır calısır asağıdan yukarı ancak asp.net de olay (event) mantıgı vardır yani bir
olay gerçekleşince belirli kodlar calısır php de biliyorum ancak bence php nin tek avantajı linux sunucularda da calıstıgı için ucuz hosting paketi bulunabiliyor olması.
onun dısında php ile 3 günde geliştirdiğini uygulamayı asp.net ile 1 günde geliştirebilirsiniz + php için adam akıllı bir editör yok
visual studio bile sırf .net seçmek için yeterli ama
içimdeki seytan diyor ki php iyi php de hepsi php ci olsun asp.net ci az olsun böylece aranan olurum
herkes bildiği dili tavsiye eder ben ikisni de bildiğim için bu sorun olmuyor. ben asp.net mi php mi sorusuna cevap arayanlara türk MVPlerinin yazdıgı bir kitap var onu okumalarını tavsiye ederim.
bende asp.net vs php diye bir makale yazmıstım ama blogum uçtu :s

birde neye göre "herşeye rağmen bir adım önde"
?
ne olursa olsun ben php yi seviyorum bunla kodlarım diyebilirsin ancak bir adım önde dersen sunu sorarım ne yönü ile ?
değişken tipi derdi yok diyorsan o durumu istersen .net de de yok bakınız vb.net bakınız yok c# da bunu yapayım diyorsan object tanımlarsın herseyi atarsın içine

bir kere asp.net de kod ile tasarım birbirinden ayrılmıstır echo "<div> sds" vesaire demeniz gerekmez tasarımı yaptınız alan içinde kod yazmasınız tabi isterseniz yaza da bilirsiniz.
asp.net bir adım php den önde derim bunu da neye göre söylerim herseyden önce derlenen bir dildir defalarca yorumlanmaz bir kez yorumlanır ve

php de ajax destekli bir site yapmak için klasik ajax kullanıp 105 takla atarsınız asp.net de ise bir scriptmanager koyarsın bir updatepanel at içine işste bitti gerisni asp.net kendisi halleder. ayrıca bir php sürümü kaç yılda bir cıkıyor bir .net framework kaç yılda bir çıkıyor.