Bir kere herşeyden önce bu sponsorluk saçmalığı bitmelidir.Bazı sponsor arayan arkadaşlar işin cılkını çıkarıyorlar.Ben sadece 5 siteye sponsor olmuştum.Bir dahada böyle birşey yapmadım.Açıkçası pişman oldum.Benden sponsorluk alan birisi tam 8 kere hosting hesabı için belirlediği domaini değişdirtti.

Mesela "Yer Sağlayıcıları Derneği" gibi bir dernek kurulabilir.Yada bir milletvekili tanıdığı olan varsa meclisde bununla ilgili bir yasa tasarısı Yer Sağlayıcılarla beraber(veya olmadan) hazırlatılabilir.Günümüz hükümetini ilgilendirmeyen bu tür işlerin hükümet engeline takılacağını sanmıyorum.Bende utanıyorum 5 TL'ye 100 MB alan satmaya.Birde bu sattığım 5 TL için mükellef mi olcam ? Ondan sonra diyorlar ki mükellef olmayanları vergi dairesine şikayet edelim.Bağ-kur'a her ay 250 TL para yatırcaz.Yılda 3000 TL para ediyor.Peki hangi parayla ? Cebimizden mi vericez bide Bağ-Kur'a para.Önce piyasanın düzelmesi için bir çözüm bulalım ondan sonra şikayet etmeyi düşünün.

Müşteriler daha ucuzunu arıyor diye hosting satan kişilerde fiyatları mecburen düşürüyor.Buna bizde dahiliz.Yani biz keyfimizden 5 TL'ye 100 MB vermiyoruz.Ben yıllar önce ilk kez bir internet sitesi açtığımda kendim için 100 MB host'a 25 TL vermiştim.Birde domain aldım.Etti 40 TL.Sunucuya saldırı oluyor sizin site üzerinden diyede 1 ayda kapatmışlardı hostumu.Aslında haklılardı cahillikten sitede açık arayacam diye sunucuya c99 yüklemiştim Lodoshosting'den almıştım o zamanlar.

Peki, şimdi bir çözüm bulalım hepimiz Vergi Dairesine başvuralım.Piyasa düzelsin.Bizde kàr edelim sizde.

Saygılar...