Konu farklı yerlere kaymış sanırım. Fiyatların sonsuza kadar aynı kalmayacağı zaten belliydi ki olması gereken de bu. Ucuz hizmet satmaktan kastım, 3'e mal edip, 4'e satmak. Bir zamanlar Nixcon'un yaptığı gibi. Belli bütçesi olan büyük kurumlar bunu yaparsa, satış stratejisi der geçeriz. Ancak, alt yapı anlamında hiçbirşeyler yapılmıyor, sadece müşteri gelsin de nası gelirse gelsin mantığıyla birşeyler yapılıyorsa, bana göre ucuz hizmet budur. Tellcom'un şuanki satış rakamları, Türk Telekom alış fiyatlarının altında olabilir. Sizde Tellcom bunu günü kurtarmak adına mı yapıyor? Kişisel fikrim, müşteri sayısı arttıkça, yoğunluk olan bölgelere kendi fiber hattını yerleştireceği yönündedir veya ben yanılıyorumdur, çok daha farklı planları vardır. Ancak burda önemli olan konu, planlı işler yapılıyor olması. Sizin haklı olduğunuz konu ise Tellcom'un önüne gelene bu fiyatları veriyor olması, bu işi yapan bir sürü firma veya firmacıkların türeyeceği. Bu firmaların büyük bir bölümü de 3'e mal edip, 4'e satmak gibi bir durum içine girecektir. Bu durumda büyük veri merkezlerinin, o kadar masraf yapıp, sermaye harcayıp, yatırım yaptıktan sonra Tellcom'un bu fiyat politikasından dolayı yara almaları bana göre de hoş değil. 1 Gbit, 5 Gbit gibi değerlerde kolaylıklar sağlanmasını desteklerken, 100 Mbit değerlerde talep edilen fiyatlar ile yüksek trafik fiyatlarının arasındaki küçük farklar komik olabiliyor. Bu saatte pek sağlıklı değerlendirme yapamamış olabilirim ancak özetle söylemek istediklerim ortada. Tellcom birşeyleri değiştirdi ancak uyguladıkları fiyat politikasının da çok doğru olduğuna kişisel olarak inanmıyorum. Yapılan şeyler güzel ama çok daha güzel olabilirdi.