Merhaba arkadaşlar bu tip fikirlerimi topladığım bir defterim var. Hepsi saçma teoriler ile dolu. Aklıma yatan bir tane var ki kanım dondu
Ttnet'in en büyük sorunu alt yapı sorunu olarak biliyoruz. Ancak, gerçek bumu sizce. Ben bunun üstünede düşündüm ve ele alınabilir bir sonuç geldi elime. Fikirim şu. Ttnet Türkiyeye düzgün interneti getirmesinden bu yana kullanıyorum. Yan komşumuzla aynı anda başladık. Ben modemin programında günlük kotamı takip ediyorum ve komşumuz sürekli netten düştüğü için şikayetçi. Pcsine format atmamı istedi ve ricasını kırmadım formatı atarkan girdiği sitelerden birinin TTnet'e ait olan kota sorgulama sitesi olduğunu gördüm. İşte burada kafamda bir şimşek çaktı. Ardından benim evde kullanmış olduğum kota sorgulama programım bozuldu açılıp direk kapanıyordu. O komşumun baktığı siteden girdim, 45 50 gb arası gidip geliyordu aylık. Ardından internetim ara ara kesilmeler olmaya başladı 10'ar dakikalık kesintiler. Normalde netim hiç gitmez veya kesilmezdi.
Benim jeton düştü tabii. Şimdi ana nokta şu. 1. Düşündüğüm nokta: TTnet kotalı kullanıcıları yani 4 gb ise 7 8 gb kullananları ve kotasız kullanıpta işin cılkını çıkartıp benim gibi 50 60 arası gidip gelenleri belirli zamanlar üzerinde blokluyormu. 2. Konu şu: Her kesintiden sağlanan veri kaybını hesaba katarsak TTnet'in kazancın bir düşünelim.
Not: Komik gelebilir. Gülüp geçebilirsiniz bıu yüzden geyiğe açtım. Sonuçta buda bir fikir yorumlarınızı bekliyorum.