Şu an buradaki Türk Telekom bayii olan bi tanıdığım devretmek istediğini söyledi. İşi aynı fatura merkezi olayına çevirip sana devredebilirim dedi. Bende biraz araştırdım. Daha önceden de araştırmıştım ama aklıma yatmamıştı. Bu sefer değişik firmaları araştırdım. Öncelikle toplu olarak hepsinin istediği şeyleri yazayım.
- Teminat mektubu
- Programı satın alacaksın. (Sen 500 liraya bulmuşsun

ben en az 2.000 TL olanını buldum)
- Bankalarda herhangi bir yasağın olmayacak
- Adli sicil kaydın olmayacak
- Açacağın işyerine 7-8 bin TL masraf edip eşya koyacaksın. Bilgisayar vsvs. (Her firmada öyle değil)
- Yıllık olarak bayilik anlaşması.
Her neyse bunlar aklıma gelenler şu anlık.
Birde olayın diğer tarafları var. Onlarda;
- Bu fatura merkezlerine fazla güven yok. Sebebi adam parasını sana güvenip yatırıyo ama senin paraları toplayıp kaçmayacağın ne malum? diye düşünüyolar. Çünkü para direk sana geliyo ve sen havaleyle falan ödüyosun.
- Diğeri ise yatırdığın faturadan 1 TL komisyon alıyosun. Adamın faturası 10 lira ise 11 lira alıyosun. Arkadaşlarında dediği gibi 5-6 fatura olsa 5-6 TL yapar bu para. Bu parayı vermek istemeyip direk yerinden ek ücret ödemeden faturalarını yatırmayı yeğliyor insanlar.
- Bir başka konu ise, otomatik ödeme talimatı ile de bedava yatırabiliyolar faturalarını.
- İnternet bankacılığından da ek ücret ödemeden çoğu faturalarını yatırabiliyorlar.
E hal böyle olunca fazla tutacağını sanmıyorum. Hele ki küçük yerlerde ve zenginliği olmayan yerlerde hiç tutmaz. Aslında zenginlerin gözü 1 TL'yi görmez ama onlarında çoğu diğer yollarla yatırıyolar zaten faturalarını
Karar senin artık.
Edit : Bak mesela faturamatik diye bir firma neler istiyo :
http://www.faturamatik.com.tr/bayiilik_sartlari.asp