Zengin bir semtte oturuyor sayılırım. Pek bankada sıra bekleyecek tipler değiller. Ayrıca oturdugum binanın altındaki dükkanı açacağım, Sadece kendi oturduğum siteye hizmet versem 104 daire var. Bu şekilde düşünüyorum. İşte sadece fatura ödeme merkezi değilde yanında ek işlerde yapacağım.
Ama bu işin prosüdürleri nelerdir?
Nerelere baş vurmak gerek?
3500 tl ile 500 tl 'lik programların özellikleri aynı ama neden fiyat farkı var?
Zengin semtlerde fatura ödeyen pek çıkmaz dostum.
Herkesin faturası otomatik ödemededir. Zaten bankalar buna zorluyorlar, benim tüm faturalarım garantide otomatik ödemedeydi. akbank durmadan arıyor taciz ediyor bize de otomatik ödeme verin diye. otomatik ödeme verenlerden yıllık hesap işletim ücreti almıyorlar.
yani şunu unutma internet hayatımıza girdikçe bu fatura ödeme merkezleri tamamen yok olacak. bankalar 10 yıl içinde sadece hesap açma kapama kredi ve ticari işlemleri şubelerden yürütecekler. yani zaten interneti geç bankamatiklerden para yatır çek fatura öde havale yap falan gerçekleştirebiliyorsun.
Geleceği olmayan bir iş. furyayı kaçırdın. ilk açanlar para kazandılar ama bu saatten sonra zaman içinde işlerin düşeceğine eminim.
Bir de şöyle düşün.
sitende 104 daire var. herkes ana yatırsa ki yatırmaz herkesten bir lira komisyon alsan ve herkesin 5-6 faturası olsa 600 milyon para eder. Ki herkes yatırmayacaktır İşin riski var. Yanlış tahsilat yaptın kasa açık verdi gitti gider paralar.
Riskli ve zahmetli bir iş ve bence grafik olarak düşüşte bu işten artık para kazanılacağına inanmıyorum.
saygılar