Resmimizi photoshopda acarız (Ctrl+o) veyahut photoshopda gri fonda cift tıklamak aynı görevi görücektir yada resmi sürükle
bırak ile, photoshopumuzda acıyoruz resmimizi..
ilk olarak resmimizi boyutlandıralım, (Image -> image size) (alt+ctrl+i) width'e 600 vererek okeyliyoruz.

Üzerinde çalışaçagımız resim, almak istiyenler olabilir;

Adım 1:
Actıgımız resime, zıt renkleri vermek için, (Filter -> Render -> Clouds) uyguluyoruz.

Adım 2:
Renkleri bozmak için, (Filter -> Pixelate -> Mezzotint) uyguluyoruz, secenek olarak "Long Strokes"i seciyoruz.

Adım 3:
Resmimizi siyah beyaz yapmak için, (Image -> Adjustments -> Desaturate) (ctrl+shift+u) veriyoruz, ve gri tonlarında devam ediyoruz calışmaya.

Adım 4:
Işıklarımıza dikey bir yön vermek için, benim gelin damat işlerinde cok kullandıgım (Filter -> Blur -> Motion Blur)
işlemini veriyoruz, Angle: -90, Distance: 999 olmak kaidi ile, altda resimde var.

Adım 5:
Resmimizi yatay halden dikey hale getiriyoruz, (Image -> Rotata Canvas -> 90* CV) (Bu işlemi eski haline getirmek için 2. kez uygulayaçagız, unutmayın)
Adım 6:
Resmimize Gradient(G) uyguluyoruz, aşagıdaki resimde gördügünüz gibi, istedigimiz renkleri seciyoruz renk secmek için kücük kutu'nun üzerine tıklayın,
ardından altdaki color sekmesine tıklayın ve renk kutucugu acılsın, oradan dilediginizi secin.
Ve Gradient'imizi uyguluyoruz, Linear Gradient secili olmak kaidi ile, ve mode: Color olucak, uyguluyoruz Gradient'imizi.

Adım 7:
5. adımda yaptıgımız işlemin tam tersini uyguluyoruz bu kez, resmi yatay hale getirmek için (Image -> Rotata Canvas -> 90* CCV) uyguluyoruz, ve eski yatay haline geliyor.
Adım 8:
Yeni bir layer cıkartıyoruz, (Ctrl+j) cıkardıgımız layer'a altdaki gibi (ctrl+m) Curves uyguluyoruz, bu işlemi yapıp okeyledıkten sonra, tekrar yapiyoruz
Kısa yolu: (ctrl+alt+m) son yaptıgınız curves işlemini, değiştirmeden size 2. kez 3. kez, 10. kez bile verebilir. buda bir ek bilgi olarak kalsın aklınızda.

Adım 9:
Elliptical Marquee Tool'umuzu sectikten sonra, resmimizde bir daire alıyoruz, altdaki resimdeki gibi, feather olarak 90 veriyoruz (Select -> Feather) (ctrl+alt+d) feather'ı verdikten sonra
bir kez delete tuşuna basmak kaidi ile, siliyoruz, ve secimi iptal ediyoruz. (ctrl+d)

Adım 10:
Yeni bir layer oluşturuyoruz (Layer -> New -> Layer) (ctrl+shift+n) (ctrl+alt+shift+n) diyerekten yeni bir layer oluşturuyoruz.
Adım 11: Rectanqular Marquee tool'umuzu seciyoruz (M) ve tam ortaya bir kare ciziyoruz göz kara ile ortalıyoruz.
(B)rush'u seciyoruz, renk olarak beyaz'ın bi ton koyusu Gri'yi seciniz, altdaki resimde gördügünüz gibi ayarlamaları yapınız.
Tekrar edicek olursak, Opacity: %20 Mode: Normal Brush dolgunlugu: 106 olacak şekilde, 3 kere gri ton ile secimi boyuyoruz.

Adım 12:
Ve sonra secimi iptal etmeden, (Filter -> Blur -> Montion Blur) efektini veriyoruz, Angle: -42 Distance: 278 olarak, enterlıyoruz.
ve arından secimi iptal ederek(ctrl+d) yaptıgımız layerden yeni bir layer cıkartıyoruz, (ctrl+j)
Adım 13:
Ve son olarak resmimize yazımızı (T)ext yardımı ile yazıyoruz.
İşte çalıştıgımız resmin son hali!


Kaynak