2009 KDE 4 ile geldiği için eski laptop'ıma kurdupum laptop can çekişir olmuştu.KDE 3.5 gayet iyiydi.Şu an kullandığım masaüstüne format atacağım zaman (ki atacağımı sanmıyorum (: ) Pardus kuracağım.

Bazılarını anlamıyorum açıkcası.Bazıları şöyle diyor "ya girdim sağ tıkladım yoktu orda çok saçma " yada "bu bu özelliği yokmuş ya" gibi şeyler söylüyor.Arkadaşım işletim sistemi temeli farklı , masaüstü farklı normaldir.Sırf Win kullandınız diye Linux'da aynısı aynı yerde olacak diye bir şey yok.

Linux'u web masterlara önermiyorum.Ne açıdan derseniz Photoshop ve bunun gibi kaliteli programlar şu an bir tek wine ile çalışıyor (bazıları).Veya bir oyun manyağına Linux kullan diyemessiniz çünkü Win-Lin sistemleri farklı temele sahip.Bir oyun diğerinde çalışmaz.

Ama eğer sırf müzik,internet,chat diyecek olursanız ben pardus kullanmayı tercih ederim.Özelleştirmesi 10 kat daha üstün, her şey ücretsiz , sürekli güncel , virüssüs , ekstradan antivirüs zırt pırta gerek yok.İlerleyen yıllarda pardus'un daha da çok yaygınlaşacağına inanıyorum

Daha fazla bilgi : www.ozgurlukicin.com