bir Fenerbahçeli olarak kendisini zevkle izliyorum. kendisini geliştireceğini de inanıyorum. Allah korusun, bir sakatlık yaşamazsa da adını türk futbol tarihine altın harflerle yazdıracağından da eminim.
ama, gelgelelim; dünyanın her kulübünde oynayacak düzeyde değil.
mesela, arda turan'ın bir manchester united'ta galatasaray'da oynadığı gibi müthiş bir şekilde oynayacağını düşünüyor musunuz? düşünebilir misiniz?
arda'nın fiziği yetersiz. arda bir ortasaha oyuncusundan beklenen derecede koşmuyor.
mesela manchester, chelsea, barcelona gibi takımlarda 60. dakikadan sonra arda'nın dili dışarıya çıkar.
ve bunu geliştirmesi mümkün değildir. zira bir insan süratini geliştiremez.
arda turan türkiye ligi için müthiş bir oyuncudur. her teknik direktörün takımında görmek istediği bir oyuncudur.
çünkü türk halkı göz zevki istemez. türk halkı gol ister.
arda turan'ın iş yapabileceği yerler; italya ligi gibi zaman zaman temponun düşüp yükseldiği liglerdir.
ispanya ve ingiltere gibi bir oyuncudan istenilen ilk şartın hız olduğu liglerde arda turan başarılı olamayacaktır.
tıpkı alex de souza gibi...
alex de aynı şekilde türkiye ligi için müthiş bir oyuncudur. iki çalım atar, bir arapası gönderir, gol attırır, gol de atar. ama bu dediğim liglerde alex'i tutmazlar, tutturmazlar.
ama demem odur ki; umarım arda turan bir manchester, bir chelsea, bir barcelona'ya gider, orda 10 numara olur, on numara oynar ve ben de bu söylediklerimin yanlış olduğu kanısına varırım.