nesoist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çünkü çok sabırsızız.bir işe başlamadan önce sonunu hayal ederiz.ya baştan pes ederiz yada birşeyler ters gidince "ben boyle hayal etmemiştim" deyip o işi bırakırız. bkz:maymun iştahlılık
Yukarıdaki posta katılmıyorum.Bahsettiğin şey "bi forum sitesi" yada normal herhangi bir site vs. olsaydı tamam sabırsız bir millettiz derdim ama yukarıdaki örneklere bakarak "biz iş bırakırız vs." olarak düşünmüyorum.

sinan1453 soruna gelirsek bunun bir çok sebebi vardır.Ama yaptığın genelleme yanlıştır.Yukarıda yazdığın şeylerin çoğu Amerika[süpergüç] veya diğer büyük,gelişmiş ülkelerin ürünüdür[Google,Microsoft,Youtube vs.].Bahsettiğin şey sadece Türkler için değil tüm dünya için geçerlidir.Hadi biz çıkaramıyoruz geri kalan ülkeler de çıkaramıyor yani Türklere özgüymüş gibi yansıtmak kötü bir şey.

Bir diğer konuysa imkanlar.Bizim ülkemizde kaç kişi sağlam php biliyor sağlam ajax'dan anlıyor ve bu projeyi gerçekleştirecek ekonomik gücü var?Amerika gibi ülkelerde teknoloji hep lerledi millette buna ayak uydurdu , uydurmakta zorluk çekmedi.Ama Türk milleti çoğunlukla geriden takip etti.Belki de maddi imkanı olmamasındandır belki gereksiz gördüğündendir ama diğer ülkelerle kıyaslanacak durumda değiliz.

İnternette kız olduğunu bilmeseydi,duymasaydı Türk halkı emin olun çoğu daha bilgisayarla tanışmamış olacaktı.Bu da durumu ortaya seriyor zaten.Üretmekten çok tüketmek var ortada.

Sayfalarca tartışılabilr,siyasete kadar gidebilir bu konu onun için dikkat çoşmayalım