Alternatifler iyidir, güzel bir liberal atasözü vardır, "bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler" alternatif adam önümüzdeki 3-5 sene için çok zor. tek rakip olabilecek invitel bile şuan patlamış durumdayken milli bir rakip çıkma şansı yok...
bu işlerde para değil bürokratik güç gerekiyor, tellcom da da bu şuanda mevcut durumda ve bu yüzden bu avantajını sonuna kadar kullanacaktır...
daha önceden de yazdığım bir devir sona eriyor şeklinde yazı adım adım gerçekleşiyor. bu gerçekleşirken TR içerisinde kaliteli ve sorunsuz servis verenler kazanmaya devam edecek.
tellcom fiyatlarına gelince ben bazı bilgiler vereyim.
Şuanda elini kolunu sallayan her türk genci tellcom kurumsal satışa gidip 100 mbit internet almak istiyorum dediğinde 3500 TL ye hizmet alabilir. 500 mbit istiyorum diyen her türk genci 15.000 tl nin biraz altına 1 gbit istiyorum diyen her türk genci 22 tl ye bu hizmetleri tellcom üzerinden satın alabilir durumda.
Yurtdışı hatları konusunda da aynı şekilde tellcom 1 gbit alacağını söyleyen ve 3 sene sözleşmeye imza atan her türk genci 7-8 euro dan bu hizmetleri satın alabiliyor.
tabi bu hatları ttnet hattı ile karşılaştırmak doğru değil, tellcom 10 gbit satın alıp 20 gbit olarak satacağından tam anlamı ile havuz vereceğinden karşılaştırmayı bunu düşünerek yapmak şart. Zaten bu yüzden sözleşmelerindeki uptime oranları ve verdikleri SLA oranları türk telekomdaki oranların çok altında.
alternatif kim var? kimse yok, burada biz gidip neden dc açmıyoruz diye soranlar olacaktır. ben olsam bende gidip dc açardım.