Artık yok… Zira kendisi az önce internet haber sitelerinde okuduğuma göre bu sabah Hakk’ın rahmetine kavuşmuş. Ölüye Allah rahmet eylesin, taksiratını affetsin denir ama Türkan Hanım kusura bakmasın dilim varmıyor. Cenazesi bugün ikindiyi müteakip Zincirlikuyu’ya defnedilecekmiş. Hani kapısında “Her canlı ölümü tadacaktır” yazan mezarlık.
Efendim Türkan Saylan’ı tanımayan yoktur herhalde Türkiye’de. Kendisi pek çağdaş olup çağdaş yaşamı yaşamı boyunca desteklemiş nevi şahsına münhasır, pek değerli bir profesördü. Ancak çağdaşlık kavramı kafa yapısı gereği kafası açık olanları kapsadığından, inancı gereği başını kapatanları pek çağdışı, gerici bulur onları insan yerine bile koymaya gerek görmezdi.
Kızlar okusun diye hayatı boyunca uğraştı. YÖK’te görevliyken bu konuda bir çok çalışmaları oldu mesela. Çağdaş kızlar hep okudu sayesinde. Ama üniversite kapılarında okumak istiyoruz, bu hakkımızı neden elimizden alıyorsunuz diye feryat eden tesettürlü kızları hiç duymadı, görmedi.
ÇYDD (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği) bünyesinde süper destekledi çağdaş yaşamları. Kendi düşünce yapıları dışındaki yaşamlar pek çağdaş olmadığı için onları desteklemeye gerek görmedi ama Türkan Hanım.
Neyse… Türkan Saylan’ı bilen biliyor. Benim merak ettiğim Türkan Saylan’ın cenazesi şimdi. Selası okunacak, cenaze namazı kılınacak, hoca dua edecek mezarı başında. Ne çağdışı bişey yahu. 1400 yıl önceden kalma! Olmadı Türkan Saylan! Yakışmadı sana.
Vasiyet etmeliydin beni çağdaş bir şekilde gömün yada yakın demeliydin. Ulan! Gömmek, yakmak, mumyalamak filan bunlar hep çağdışı şeyler.
Bu çağda Türkan Saylan’ın cenazesi bir mekiğe konup uzayın derinliklerine gönderilmeli bence. Bütün çalışmaları altın plaklara kaydedilip yanına konmalı. Belki birgün uzayda geri kalmış çağdışı bir topluluk bulurda onları da çağdaş varlıklar haline getirir. Ölmek yok yola devam. Yürü be Türkan Saylan!
Kaynak :
www.delininkuyusu.com