nagodre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Size tek bir şey diyorum:

http://www.milliyet.com.tr/default.a...ticleID=501928

Buyrun bakın ve birde google'da araştırın sahibine saldıran kaç kangal ve kaç pitbull var. Yine diyorum şu hayvanı savunanları da anlayamıyorum.

sorun şuki , söyleyebileceğiniz tek bir şey var bunu gayet net olarak algılıyorum ve sizleri yadırgamıyorum , kimse sevdiklerine ve şahsiyetine zarar gelsin istemez, ancak burada konuştuğumuz mafya veya türevi şeyler değiller.

insanaların hayatlarını %80 lik oranda yönlendirdiklerini varsayar isek köpekler bu oranın yalnızca %1' ne sahipler.

jenarasyonlar, genetikler, eğitimleri , alanları herşey bir plana veya amaca yönelik olarak gelişmiştir.

günümüzde bir çok köpek ırkı belli bir amaca hizmet vermek için ortaya çıkarılmıştır.

pitbullar ve mastif soyu savaş kökenli köpeklerdir , tarih boyunca bir çok savaşta kullanılmışlardır, bullterier pitbull french buldog gibi ırklar ise boyutlarının küçük olmasından ötürü boğa güreşlerinde kullanışmıştır.

çünkü boğa tarafından küçük bir hedeftir ve seriliğinden dolayı darbe yemesi bir kangala veya türevlerine göle daha zordur. ve tarih boyunca bir çok matadorun hayatınıda kurtarmışlardır.

bunları uzun uzun açmaya kalkarsam bir hayli geniş içerikli bir yazı çıkarki buda kafanızı karıştırabilir.

bu hayatta bildikleriniz yalnızca okuduklarınız veya duyduklarınızdan ibaret değildir. internet veya medya kökenli kaynaklara bu kadar güvenirseniz.

3 ay önce komşuna saldıran vahşi pitbul köpeğin
1 yıl sonra sahibini ölümden kurtaran köpek olarak görebilirsiniz.

bazı köpekler içgüdüsel yoğunluk ile doğarlar, av köpekleri koklamak için üretilmiştir. günümüzde bir çok patlayıcı maddeve uyuşturucu kökenli maddelerin yakalanmasında ön rolu oynamaktadırlar.

bazı köpekler koruma iç güdüleri yükseltilerek üretilmiştir, antirerör ve toplumsal olaylarda 10 polisin yapabileceği işi tek başına yapabilmektedirler.

bazı köpekler yön ve havayı koklayarak yönlenebilme güdüleri yükseltilerek üretilmiştir. sar "arama kurtarma alanlarında kullanılmaktadırlar." Karnı tok üstü pek en iyi ekipmana sahip 100 adamın yapabileceğinden daha fazlasını yapabilir ve yönlendirmeleri sayesinde yüzlerce hayat kurtulabilir.

demem o ki köpekleri hangi amaç doğrultusunda hayatımızda tutuğumuz önem arz etmektedir. köpek seçimlerini ve onların genetik yapılarını bilmeyen veya bu iç güdüleri kendi çirkin duygularını bastırmak amacı ile yönlendiren köpek sahipleri yüzünden bu hayvanlar çeşitli kelimeler ile karalanmaktadır.

katil pitbull
vahşi köpekler
bebek parçalayan dobermanlar

vb.

umarım azda olsa sizi aydınlatabilmişimdir.