bazı arkadaşlar vb al paran varsa demiş konuyu açan arkadaş lisansı düşünmüyor ki gelmiş buraya konu açmış vbulletin kullanamıcam şuan diyor hala vb öneririm diyorsunuz vb güzelliklerinden kendiside farklı çünkü konusunda " gönül isterki vbulletin kurmak " neyse..!
arkadaşım ben vbulletin'de kullandım smf'de diğerleri hakkında sana bişey diyemicem fakat smf ile vb arasında gördüklerimi söliyebilirim.
vb kurmucaksın onun için smf yararlarını söliyim şuan smf'de seo olayı var ben ilk smf kullandığım zaman seo yoktu çıkmasına yakın smf resmi sitesindeki türkçe forumda heyacanla takip ettiğimiz günleri hatırlıyorum o yüzden şuan smf seo olarak iyi düzeyde tema olarak zenginlik kazandı ayrıca bire bir vbulletin benzeyen temelarıda mevcut yönetim paneli sade ve hoş zorlancağını sanmıyorum portal olarak vb deki gibi portal sistemi mevcut vbulletin alt yapısı her zaman diğer sistemlere göre bence çok çok iyi ancak smf'de ikinci tercihin olabilir.
güvenlik açısından BENCE Smf biraz daha ön planda ben bir çok vb forumlarında açıkları yüzünden hacklendiği gördüm tabi alt yapısında sorun yok eklentilerden top10 eklentisi vs gibi eklentiler yüzünden bir çok açık ortaya çıkıyor ancak smf eklentilerini sistem ücretsiz olduğu için resmi sitesinden açıksız indirme şansın var ***** eklentilerde güvenlik açıkları çok fazla oluyor milw0rm gibi siteler vbulletin ile ilgili bir çok expolit paylaşılıyor ancak smf daha nadir.
bir diğer sorun ise vb ile smf arasında post kasanlar için mesala forum açtığım zamanlarda vb forumlarından bir konuyu kopy/paste yaptığın zaman linklerin altındaki url kopyalamıyor buda post kasanların işine gelmiyor özgünlük bitiyor ama konu kasmak içinde bu şekilde zorlanmalar oluyor mesala bir vb sitesindeki konudaki içeriği kopy/paste yaptığın zaman diğer bir vb sitesine alabiliyorsun ancak smf aldığın zaman resimler ve url çıkmıyor
velasır bence şuan lider vb dir daha sonra smf dir lisans almak istemiyorsan veya alıcak bütçen yoksa bir diğer seçeneğin smf olması daha iyidir.