Tasarimkaynak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilmediğin konularda yorumda bulunmak gereksizdir.
Müslüman olmayan birine Allah Rahmet eylesin denilmez. Allah rahmet eder, insanlara o cömerttir fakat müslüman olmadan ölen yani inançsız birine, Allah rahmet eylesin diyemeyiz. Çünkü hak dini inkar etmiş , caiz olmayan davranışlarda bulunmuş, inançsız yaşamış. Yaradanın kurallarına uymamıştır. Allah'ı inkar eden birinden Allah nasıl razı olabilir.
Aşağıdaki hadislerde bunlara örnektir. Allahın dinini kabul etmeyenlerin sonu.
5/86: Küfre sapıp ayetlerimizi yalanlayanlar, cehennemin dostlarıdır.
85/19: O kâfirler halâ (Kur'ânı Kerîm'i) yalanlayıp duruyorlar.
Kâfirler ayetleri yalanlıyorlar, oysa insanları aydınlatmak ve uyarmak için gönderilen Kur'ân'ı Kerîm, Kitaplar içinde şeref ve şanı en yüce olanıdır. O; rahmettir, insanları hidayete erdirir, kulları karanlıktan kurtaran bir ışık, gönüllere şifa ve öğüttür.
Allah burada zaten küfre sapanları , Kur'ânı Kerîm ' e inanmayanların sonunun kesinlikle cehennem olacağını bildirmektedir. Yani rahmet dilenmez. Tüm islam alemi bu görüştedir.
Bu konu hakkında bilip bilmeden yorum yapıp muhalefet olmayın.
Ben herhangi bir şekilde "bu konuda alimim, söz hakkı bana düşer" demedim. Yorum yaparken, bunu göz önüne almanda çok büyük fayda var.
Ben şahsın iyi niyetini baz alarak dua etmesinde bir sakınca yok bence dedim.

Şunu da düşünmek gerekir. Örneğin tanıdığınız gayrimüslim insanlar olur, iyi insanlardır, sevdiğiniz kişilerdir. Siz bunların müslüman olmasını, doğru yolu bulmasını temenni ederek "Allah ıslah etsin" diye dua edersiniz. Şimdi bunu da etmeyelim?

İslam'ı kasıntı bir şekil içerisine sokmanın luzümü yok. Dinimizin en bilinen yanı, hoş görülü olmaktır, insana insan olarak bakmaktır.