1 - Bak güzel kardeşim konu İslam tartışması, terör tanımı değil site tanıtımı işine gelmezse kapatırsın sayfayı boş vaktini geçireceğin başka başlıklara takılırsın 5 senedir bu forumun üyesiyim hayatımda bu tip ucuz ve kısır tartışmalara girmedin girmem de.
2 - İslam tarihini konuşulacağı yer burası değil onu seninle farklı yerlerde istediğin gibi konuşurum ve kapattığım filan yok sadece bu tip fıkhi vb... konularda cahil olanlarla değil ilmi olanlarla tartışırım. Savaş hakkındaki hadisleri yazarım filan diyorsun yazacağın şeyi neden yazacaksın bunu inkar eden mi var denilen sadece savaşı o veya bu kafasına göre yapamaz her şeyin düzeni hukuku ver dedim sen yazılanları iyi oku.
3 - Resulullah cihad emretmesi vb... her şey usule bağlı olan şeylerdir Usul'd Din bilginiz olduğunu da sanmıyorum. Bu meseleleri konuşbilmen için kelam ilminden tut, sarf, nahiv, belagat, sonrasında Usul'u Hadis, Usul'u Fıkh vb... bilmen lazım ki bunların tartışma yeri de burası değildir.
4 - Resulullah ve kureyza hakkında yazdıklarını ne anlama geldiğini bilemiyorum onu kendin biliyorsun değerlendirecek olan da sensin, ancak bu konuları seninle tartışmam çünkü cehaletin o kadr açık ki beni kureyzaya yapılanı (resulullah s.a.v tarafından) bugün ne ile kıyaslıyorsun bilemiyorum ama o zaman İslam devleti mevcuttu ve Müslüman her yerde farklı davranır yani her şeyin fıkhı ayrıdır.
5 - İslam ile terörü yarıt etmek kişiye göre değişir bugün sağcısına göre bir başkası teröristtir solcusuna göre bir başkası onun yeri tekrar söylüyorum burası ve bu başlık değildir. Zaten böyle de bir kaygım yok, İslam ve O'nun yoluna yapılanları en iyi bilecek olan Allah'dır.
6 - Yıllarımı bu konulara vermişim neyin ne olduğunu çok iyi bilecek birikim ve yaştayım, eğer İslam'ın Ahkamını benimle tartışabilecek kadarsan atlarsın gelirsin ahkam üzerinde sabaha kadar konuşuruz, bu konu site tanıtımı konusu olduğunu hatırlatırım tekrar