Merhabalar, hayırlı ramazanlar.

Ben Mustafa, aranıza Ankara'dan katılmaktayım. Bu siteyi çok seviyorum.

Neden mi?

Net alemine pasif bir kullancı olarak başladım ben. İlk bilgisayarımı liseye geçtiğim zaman almıştım. E-Posta adresi alırken bile zorlanırdım, derin derin incelerdim sayfaları. Resimlere bakar '' Ne güzel düşünüp yapmışlar'' derdim Neyse zor bela almıştım Msn'yi.

Lisede cok popülerdi chat'leşmek, arkadaşlarımı ekler geceleri sadece 2 parmakla uzun uzun yazışırdım. Süslü süslü nickler yapardık, sanki hayatımızda Binbir Zorluk varmış gibi derinlere dalar ''SesssizLiğim BiLe Bana İsyankar'' gibi sözler eklerdik nick'imize.

Renkli bi nick görmüştüm, Sevgilimin nick'iydi pembeli pembeli ilk o zaman KOD ile tanışmıştım. Msn-plus ile sonra hemen iliştirivermiştim nickime renkleri, yazıları, şekilleri...

Günümün 5-6 saatini en az internete ayırır duruma gelmiştim. Msn listemde pek online olmuyordu o aralar Değişik şeyler araştırmaya başladım nette bende. Anadolu lisesi ingilizce hazırlıkta okuyordum. Bakalım Net, derslerime de faydalımı diye merak ettim İlk aramamı yapmış olabilirim, şöyle bişey yazmıştım '' renklerden açıkkahverengi kelimesinin ingilizcesi nedir '' Google pek bi abzürt bulmuş olmalı ki; Pek sonuç vermemişti. Hatta ''Açıkkahverengi'' değil ''Açık kahverengi'' diye yazılır demişti Ne biliyim o zamanlar Google herşeyi bilir zannederdim

Arama yapa yapa, pek çok şey gördük nette. Ad*lt, spor, oyun siteleri ve FORUMLAR gibi. Bir mizah forumu bulmuştum kendime. önce üye oldum, çok sevdiğim Msn adresimi kullanarak. sonra konuları inceledim. Oyunlar oynuyorlar, videolar paylaşıyorlar, resimler ekliyorlardı. Onları izledim, sonra sende yaz bişeyler dedim. Yorum yapıyordum 1-2. A'a birden avatarımın altındaki sayılar oynadı? Biri Rep vermişti bana Bakındım buldum Rep vereni. Koskoca Co-Admin!!! Ne yapmalıydım? '' Bana paylaşmak güzeldir, seni daha cok aktif görmek isteriz'' yazmıştı. Aldım kardeşimi yanıma siteyi iyice bi inceledim en uygun bölüm neresi benim için dedim. Komik Videolar tam bana göreydi Ne paylaşımlar yapmıştım. Rep alıyor, Rep veriyordum deliler gibi. En önemlisi, benim Avatar'ım sitedeki en karizma Avatar'dı, hele imzam Nasıl bi yazıydı öyle! 20-30 cümlelik bi yazı

Bayağı zaman geçirdim çok şey öğrendim. Mod falan yaptılar. yanlış konuları taşıyor, üyeleri teşvik ediyordum

Sitemiz kapandı Adminin maddi sorunları varmış...

Arkadaşlarımızı topladık yeni bir site açtık. Abilerimiz herşeyi ayarlamıştı. Site tıkır tıkırdı. Ben bu sefer baştan siteye girmiştim sevmiştim bu forum işini. Nerden baksanız 2 yılımı verdim. Başarılı bir öğrenciydim. Net-Okul uyumunu iyi ayarlıyordum. Öss'yi kazandım, ve idealim olan mimarlık bölümüne yerleştim.

İşte o sene çok şey değişti Net yaşamımda. Canım ortağım, Can dostum, Mahalle arkadaşımla beraber bir site açtık. Artık Netten para kazanmayı da düşünüyor ve iyi hizmet vermek istiyorduk. Bundan önceki 2 yıl içinde epey bi bilgim oluşmuştu. Bilgiayarıma Format atmak Bebek oyuncağıydı Ama bir WEBMASTER olmak kolay değildi.

R10 nu buldum HAYATIM DEĞİŞTİ. Çok şey öğrendim. İlk zamanlar fazla yorum yapmıyor. Konuları okuyordum. R10 bana para kazanmanın detaylarını, hızlı ve güvenilir bir Web Sitenin nasıl olacağını öğretiyordu. Logolar yapmayı, PhotoShop'ta çalışmayı, Temalar yapmayı öğrendim. OKUL YAŞAMIMDA KULLANDIM BURDAN ALDIĞIM BİLGİLERİ. Mimarlık okuyorum demiştim, posterler le içli dışlıyım sürekli. Bilgilerim kadarıyla çok iyi çalışmalar yapıyorum artık. Ve bütün almış olduğum bu bilgiler ve İnternetten para kazanma sanatı R10 Sayesinde oldu.

İyiki varsın R10. Allah Razı Olsun Radmin Bey. Sayenizde çok şey öğrendim.

İşte benim, Basit bir User'dan şöyle böyle WebMaster'lığa geçiş hikayem bu.

Sıktıysam affola, sadece paylaşmak istedim..

İyi forumlar.