Dedigin gibi sitede mustehcen icerik yoksa, birsey olmaz.
Yanlis anlamayin ama ben bu memleketin polisini anlamiyorum. Ben Turkiyedeyken bizim mahalleye hirsiz dadandi, yaklasik 20 evi soydu. Son soygunu karsimizdaki polisin evine yapti. Adami ertesi gun buldular. Nasil istir cozemiyorum? Hirsizin yakalanmasi icin mutlaka polisin evini soymasi lazim, yoksa yakalanmaz. Adamlar suclulari yakalamak yerine is yapiyor gorunmek icin google ciktisiyla vatandasi zor durumda birakiyor. Nasil bir istir, nasil bir mantalitedir hic anlayamiyorum.
Gecen sene Mayis ayinda Besiktasta kaldirimda yururken su kamyoneti carpti. Yere dustum. Kampyonetteki adam ustume yurudu. Adama yahu kaldirimdaki insana carpiyorsun, birde ne artistlik yapiyorsun vs dedim. Eleman ustume daha cok yurudu. Millet ayirdi. 100 metre asagida, kosede polis arabasi vardi. Hicbiri zahmet edip gelmedi. Sonra ben yanlarina gittim, adam bana kaldirimda carpti, tutanak tutun vs dedim. Eleman bana uzayliymisim gibi bakti. Sonra öldün mü? diye sordu. Ben sacma sacma polislere bakarken, hepsi kahkahayi basti....
Uzun sureden beri yurtdisindayim, burada kaldirimda yayaya carpmayi birak, karsidan karsiya gecen yayaya biri carparsa carpanin basi ciddi beleya girer. Gecen gun bir arkadasim bisikletle giderken araba carpmis. Hatali olan arkadasim. Polis arkadasi ne olur olmaz diyerek hastahaneye gondermis, carpanida merkeze. Hastahane bisey yoktur dedikten ve arkadas sikayetci olmayacaginiz soyledikten sonra carpani birakmislar.
Bizim memleketteki gibi kaldirimda yuruyen adama biri carpsa direkt olarak hapse gider. Memleketin birinde polis vatandasla dalga geciyor, digerinde isini yapiyor.
Burada konuyu acan arkadasada gecmis olsun. Polisin isguzarligina gelmissin. Gecmis olsun. Sitenden cocuk po...su ile ilgili video, resim, yazi gibi icerik yoksa, basina bisey gelmez. Allahtan memleketteki hakimler gayet normal. Devlete dokunmadigin surece kararlari normal.
Hocam,
Sen ya cok amerikan filmi seyrettin, yada cok hayalperestsin. Nerede yasadigini unutmussun. Suraya bak.
http://www.gazeteport.com.tr/GUNCEL/NEWS/GP_520919
Marmara depreminde insanlarin ailesi yokoluyor. Canlar kaybediliyor. Evi yapana dava aciyorlar. Dava 8-10 yil suruyor. Evi yapani 6/8 suclu buluyorlar. Nasil bir mahkemedir 2/8 suc kimin peki? evde oturanin mi? Evde oturan evinin depremde yikilmasi icin nasil bir sey yapmis oalbilir? Nasil bilirkisi bulmus bunlar? Bilirkisi gercekten biliyor mu?
Sonunda olenler icin 3600 TL tazminata karar veriliyor. Dikkatiin cekiyorum. Ortada psikolojik sorun vs yok. Yikilan evler var. Cok ciddi maddi zarar var. Evi gectim, olen yuzlerce insan var. Olenler icin devlet bu parayi tazminat olarak goruyor.
Sen yukaridaki talebine gelismis ulkelerde karsilik alirsin. Turkiyede en cok benim polisleri guldurdugum gibi yargi personelini bu istekle guldurursun.
Veli Gocer'in kendisini savunmasi icin tuttugu avukat ucretini bile dava acandan almaya kalkan, alamadigi zamanda davayi acanlarin evine haciz gondermekte sakinca gormeyen adalet sisteminden istedigin seyi bence iki kere dusun. Google saati 300-500 USDlik avukat tutar, parasinida sana odetir. Dimyata pirince giderken, evdeki bulgurdan olursun.