burda yorum yapan çoğu üye g3 yi kulanmadan yapmışlar yorumu gibi bir his uyandı
anket eksik
ben daha 3g yi kullanmadım. bikaç ay daha kullanmayı düşünmüyorum sistemler iyice yerine otursun fiyatlarda biraz ucuzlasın.
lisans olayına gelince
a tipi ile b tiği ve c tipi arasındaki fark şu
şimdi A tipi daha fazla aboneyi taşır. sinyal daha kaliteli olur. dolayısı ile çok abone olunca hızda düşme kopma ihtimali azalır.
yani A ve B ile C tipi lisanslarda yani frekanslarda teorik olarak veri indirme hızı aynıdır. ama pratikte kapalı mekanlarda, büyük şehirlerde yüksek binaların arasında ( beton içindeki demir konstüksiyonu yüksek ) her frekansın belli bir kaybı olacağından ve büyük şehirlerde daha çok 3g abonesi olacağından herzaman A tipi lisans fark yaratır.
belki şimdi a tipi ile b tipi arasında fark olmaz.
ama Vodafone diyelim büyük kampanyalar yaptı çok ucuza 3g verdi ve Turkcellin müşteri sayısına ulaştı Türkcell de Vodefonun müşteri sayısına geriledi
Ozaman Vodafone B tipi olduğu için okadar aboneye adam gibi kaliteli 3g desteği vermeez.
Türkcell gözü yüksekte olduğu için ve En çok Abone almayı planladığı ve hizmette kalitesizlik olmasın diye en çok parayı verip A tipi aldı
Turkcell herzaman Vodefone ve Avea dan önde olacaktır. Ama Vodefone da herzaman 2 ci olacaktır. Avea yı zaten operatörden saymayın son kampanya rezaletinden sonra
Sırf ucuz diye Turkcell den avea ya geçtik kalitesiz hizmete razı olduk ancak adamlar ali cengiz oyunu yapıp daha 2 ayım bile dolmada kampanyayı değiştirdiler