Google Chrome OS'un MS'e ciddi bir rakip olabileceğini düşünmüyorum. Bu düşüncemin sebebi ise Microsoft'un satış politikası. Deseniz ki Microsoft pazar payını işletim sisteminin kalitesiyle oluşturdu Google da çok kaliteli bir işletim sistemi geliştirir ve MS'nin önüne geçer eyvallah. Ancak MS pazar payını yaptığı anlaşmalarla ve rakiplerini yutma özelliğiyle oluşturuyor. Şu an bir çok oyun "Games for Windows" logosu altında çıkıyorsa bu MS'in yerini nasıl sağlama aldığının bir göstergesidir.
Kesinlikle

Ama google iyi bir işletim sistemi yapar ve o işletim sistemini bedava dağıtırsa, niye olmasın...Çünkü google'ın docs vb. araçları işletmelerde kullanılabilir güzel uygulamalar..Bunu işletim sistemine adapte edip daha geliştirirse olabilir diye düşünüyorum..
Ama Windows kadar yaygın olmak mı? Yok artık

(Mesela MacOSX Windowstan çok daha sorunsuz ve sağlam,ama hani yaygınlık? (Türkiye'den bahsediyorum

)
not: Yalnız google ın işletim sisteminde sağ tarafa adsense reklamı koymazlar inşallah :d çünkü sonuçta google ın esas amacı para ve sektöre hakim olmak değil mi?