ahtapot adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocada söylemiş işte 15 dakika bekleyin diye. saatler farklı.
niyet mübahlarda önemlidir. yani abdest alırken sünneti unutursan bu önemli değildir. farzlar farklıdır.
orada örnek verdiğimin farkına varacağını umuyorum. ki örnek verdiğin merkezi sistemde tamamen yanlıştır. ezan insan sesiyle okunur biz insan sesi yerine mıknatısların sesini duyuyoruz.
orasını ben bilemem. Ama Hz. Muhammed namaz kılarken 2 secde arasında tam olarak dik oturmayan için o başka bir ümmettendir diyor.
Eskiden evliyalar bir kapıyı çaldığında kafasını yana çevirirdi. İçeriden mahrem biri çıkarda günaha girer diye. İşte bizde 15 dakika önceden yemeği kesip böyle tedbir almalıyız. Tedbir diyorum sadece.
Vakit girdiğinde yemek yiyenin orucu geçersiz lafımda orucun farzıdır. Vakitleri dışında yemek yenmez.
1- Niyet etmek.
2- Niyeti, ilk ve son vakitleri arasında yapmak.
3- İmsak vaktinden güneşin batmasına kadar olan zaman içinde, orucu bozan her şeyden sakınmaktır.
Hocam konuyu farklı yerlere çekmeyin lütfen hoca NAMAZI 15 Dakika bekleyip kılın demiş. Neden Çünkü ramazan ayı dışında camiilerde zaten öyle kılınıyor ezan 15 - 20 Dakika geç okunuyor. Hanefi mezhebine göre daha efdal olduğu için hoca bunu söylemiş isteyen ezandan sonra kılıp yatabilir buna kimse engel olamaz!

Selametle