sogukkanli56 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
arkadaşım diyanet işleri başkanı açıklama yapıyor şu şekilde : en son teknolojiden istifade ederek sapma olmadan herkese doğru bilgiyi ulaştırıyoruz diyor.
ben 85 doğumluyum 82 neler yapıldığını en iyi o zaman yaşayanlar bilir.Şu ülkede bu kadar ulema , bu kadar alim var.Etrafımda da tanıdığım büssürü insan var bu vasıfta.O tarihide çok iyi hatırlarlar.Eminim dediğin gibi bişey olsaydı onlar gerekli bilgileri bizlere ulaştırırlardı.
Bu arada daha dün Mustafa Karataş hoca şunuda belirtti:
Sabah ezan okuduktan sonra hemen namaz kılmayın. Eğer uykuya dalmayacağınızı biliyorsanız 15-20 dk bekleyin namazı öyle kılın.
hocada söylemiş işte 15 dakika bekleyin diye. saatler farklı.

ach adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Önemli olan saatler değil niyettir 5-10 dakikayla orucunuz bozulmaz bunuda kesin bir dille söylüyorum gidin istediğiniz profesör'ü arayın telefon açın programlara sorun hatalı okundu 2 dakika geçirdim bütün oruçlar geçersiz mi diye ?
Burada ki önemli olanın niyet olmadığını anlayamadıysanız Kuran'ı Kerimi tekrar açıp okuyun anlamazsanız bir daha okuyun yine anlamazsanız bir daha bir alim'e sorun hala anlamıyorsanız zaten size oruçta namazda farz değildir.
niyet mübahlarda önemlidir. yani abdest alırken sünneti unutursan bu önemli değildir. farzlar farklıdır.

Kuralsiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Saçma sapan konuşma, çoğu ilde merkezi sisteme geçildi iftar ezanı tek merkezden okunuyor radyo aracılığıyla tüm camilerden yayınlanıyor.
Öyle hocanın kendi saatine bakıp, "Haydi Okuyayım" demesi gibi birşey yok yani. Hadi onu geçtim çoğu yerde aynı anda 2-3 caminin sesi duyuluyor bu hocaların hepsimi saati şaşıracak. Ki merkezi sistem olmayan yerlerde cami hocası kabul gören bir yere göre saatini ayarlar. O adam girmek istermi sence yüzlerce insanın vebaline?
Paranoyak fikirlerini kendine sakla. Milletin kafasını karıştırarak nekadar vebalin altına girdiğinden haberin varmı senin.
orada örnek verdiğimin farkına varacağını umuyorum. ki örnek verdiğin merkezi sistemde tamamen yanlıştır. ezan insan sesiyle okunur biz insan sesi yerine mıknatısların sesini duyuyoruz.

HaCKeW adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"Vakit girdiğinde yeyip içenin orucu geçersizdir."
Bi çok insan yıllardır boşa tutmuş o zmn
orasını ben bilemem. Ama Hz. Muhammed namaz kılarken 2 secde arasında tam olarak dik oturmayan için o başka bir ümmettendir diyor.

Eskiden evliyalar bir kapıyı çaldığında kafasını yana çevirirdi. İçeriden mahrem biri çıkarda günaha girer diye. İşte bizde 15 dakika önceden yemeği kesip böyle tedbir almalıyız. Tedbir diyorum sadece.

Vakit girdiğinde yemek yiyenin orucu geçersiz lafımda orucun farzıdır. Vakitleri dışında yemek yenmez.

1- Niyet etmek.
2- Niyeti, ilk ve son vakitleri arasında yapmak.
3- İmsak vaktinden güneşin batmasına kadar olan zaman içinde, orucu bozan her şeyden sakınmaktır.