şimdi şunu söylemek istiyorum size. iftar düz hesapla 19:00 da okunacak. hoca 5 dakika geri olan saatine göre ezanı okursa ve sizde iftar yaparsanız orucunuz geçersizdir. burada da öyle oluyor. ben sizin orucunuz geçersiz demiyorum. sadece böyle yaparsanız çok daha iyi olur diyorum. ramazanın başlangıcı, imsak, iftar saatleri belirli düzene, ay(dünyanın uydusu)a göre hesaplanıyor. kimse kafasından uyduramaz veya kendi saatine göre hesaplayamaz.
Saçma sapan konuşma, çoğu ilde merkezi sisteme geçildi iftar ezanı tek merkezden okunuyor radyo aracılığıyla tüm camilerden yayınlanıyor.
Öyle hocanın kendi saatine bakıp, "Haydi Okuyayım" demesi gibi birşey yok yani. Hadi onu geçtim çoğu yerde aynı anda 2-3 caminin sesi duyuluyor bu hocaların hepsimi saati şaşıracak. Ki merkezi sistem olmayan yerlerde cami hocası kabul gören bir yere göre saatini ayarlar. O adam girmek istermi sence yüzlerce insanın vebaline?
Paranoyak fikirlerini kendine sakla. Milletin kafasını karıştırarak nekadar vebalin altına girdiğinden haberin varmı senin.