sXewaLL3D adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar bugun maillerime bakıyordum şok oldum yine.
Fatura : 66 Tl.
Geçen ay sınırsız 1mb ye geçiş yaptım sınırlıdan.ayın 15 inde geçmiştim.fakat ayın 15 ınde kotam 3 gb oldugu için 45 tl + kota aşım ücretide ödedim.zaten en fazla 53 geliyordu sanırım.fakat normalde 46 gelecek fatura nasılk olurda 66 gelir.oncelerden baktıgımda boyle şeyler oluyordu forumda.arkadaşlar yazıyordu.şu kadar geldi diye.Şimdi aynı olay benım başıma geldi
faturada kota aşım ücreti (temmuz 2009) 1.200 mb diyor.yani 9.26 tl.fakat ben geçen ay zaten en yuksek gelebilecek olan fiyatı yani 53 tl yi ödemiştim :S
ne yapıcam ben şimdi arayıp küfür edicem bunlara suçlu ben çıkıcam.Haksız yerede para kaptırmak istemiyorum bunlara.
Sabit ücretler o ay peşin alınır kota aşımları sonraki ay faturasına dahil olur.Temmuz faturasında ödediğin ekstra para haziranda geçmiş olduğun kota içindir.Sen geçen ay ilk 15 günde 3 gb yapmışsın normalde 15 günlük kullanımda 2 gb olması gerekirdi haliyle bu fazla 1 gb ın ücretini eylül faturasına eklemişler + normal ücret olarak temmuzda kotalı ücreti alınmıştır ama sen ayın 2. yarısını sınırsız kullandığından bu 15 günlük sınırsız-sınırlı farkıda tahsil edilmiştir buda yaklaşık 10 lira eder sonuçta full faturalarda biri 26 iken diğeri 46 15 günlük kullanımda ise 10 lira fark olur.

Toplayarak bakarsak 46 lira ağustos ayının sınırsız parası + 10 lira temmuzdaki ilk 15 günde ki 1 gb fazla kullanımın + 10 lirada son 15 günün parasını o ay kotalı olarka ödemene rağmen sınırsız olarak kullandığından sınırsız-sınırlı fark ücreti yaklaşık 66 lira.Aşağı yukarı bu yani açıklaması faturanın.Sorun yok kısacası anlattıklarına göre eylül faturandan itibaren sabit 46 ödersin hatta 45 küsür 1 kuruş fazla gelmez.