Bir çok kişinin forumda birbirine bir şekilde bedava, promosyon olarak ya da bir takım işlerin karşılığında host verdiğini görüyorum.

Bu işi yapan her iki taraf için de diğer taraf açısından büyük bir risk oluştuğu konusunda sizleri bilgilendirmek istiyorum.

Host veren kişi ya da diğer kişi karşı tarafın yapacağı bir illegal işlem sonucunda büyük bir suçlama ile karşı karşıya kalabilecektir.
(phishing gibi dolandırıcılık girişimlerinden bahsediyorum bkz : http://tr.wikipedia.org/wiki/Yemleme )

Bu nedenle bu konuya azami dikkat göstermelisiniz. Yapılabilecek en iyi şey güvenilir kişiler ile çalışmak ve bundan da önemlisi karşı tarafın kim olduğunun her zaman adres ve kimlik tespiti ile kayda alınmasıdır. Çünkü siz illegal bir eylemde bulunmadışınızda dahi, hostunuzda ya da kullandığınız host firmasının hesabınıza attığı bir dosya nedeniyle suçlanabilirsiniz ve hem yapmadığınızı ispatlamanız çok zordur hem de bu durumda gerçek suçlunun bulunması konusunda elinizde bir bilgi olmalıdır. (savcı sizin asıl suçlunun kim olduğuna dair bir bilgi sağlamamanız durumunda acımaz çünkü zanlı durumundasınızdır. Hakimler genellikle salıverip davayı takip etme taraftarıdır ama ne olursa olsun kafanız çok ağrır.)

Sonuç olarak hosting için çok cüzi bir fiyat gerekse de bu bulunamıyor olabilir ya da bir sponsorluk ilişkisi kurulmak isteniyor olabilir. Ama bu tür durumlarda mutlaka karşı tarafın kimliği hakkında kesin bilgi sahibi olunmalıdır.

Saygılar...