5-6 senelik muhasebe elemanı tecrübelerime ve şu anda yazılanlara dayanarak birkaç not ve fikrimi de sizlerle paylaşacağım.
Öncelikle @Fadeex'e katılıyorum işleyiş böyle oluyor ama bunlar işletme türü yani küçük esnaf olarak bilinen kişilere yapılan işlemler + bunların yanında eğer şirket ünvanı adı altında başlamak istiyor iseniz bu işlemleri yani vergi dairesinde yapılacak olan işlemlerinin yanında birde bulunduğunuz ilin ticaret siciline kayıt ettirmeniz gerekmektedir .Ve bunlar için yapılacak işlemlerde bir hayli hem zaman hemde maddi kaybınıza yol açacaktır. Ayrıca sadece ticaret sicili ile kalsa yeterli eğer tam olarak yani sorunsuz bir vergi mükellefi olarak faaliyete geçmek ister iseniz bunların yanında bağlı bulunacağınız oda + bağ-kur gibi yerlere kayıt işlemlerini yaptırmanız gerekmektedir.
Şayet tercih olarak illa vergi mükellefi olmak istiyorum bir vergi levham bulunsun güvenirliliğimi sağlamak istiyorum diye bir düşünceniz var ise yine vergi mükellefi adı altında fakat normal bir işletme olarak açılışınızı yaptırınız hatta anlaşacağınız muhasebeci nin çalışma şekline göre basit usül bir vergi mükellefi bile olabilirsiniz.
Sormak istediğiniz ayrıntıları başlık altında yada özel sormak isterseniz elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.