Alıntı
Üyelik çok zorlaştırılmalı. Bırakın temel seviyeyi orta seviyedeki bir kullanıcıya bile fazlasıyla yetebilecek kadar konu,makale mevcut forumda zaten. Bu kullanıcıların yeni konu açıp yardım istemesine gerek yok.
Ha sen bu üyeliği zorlaştırmayıp toplarsan herkesi ne oluyor, adam ya 100 kere anlatılmış şeyi tekrar soruyor, ya geyik yapıyor her konuda, ya da oraya buraya teşekkürler yazıp duruyor.
Düşünsenize bir kullanıcının 6-9 ay boyunca forumda sadece makale okuduğunu,paylaşımlara göz gezdirdiğini. Ve bu düzeyde 40.000 webmasterın olduğunu. R10 ne kadar güzel bir ortam olur. Türkiye'de internet inanılmaz gelişir bence.
O zaman burası bir forum olmaz,Bir Bilgi deposu olur.
üyelik zorlaştırsın demesi kolay,ama kusura bakmayın.. Kendinizi r10'un webmasterlarının yerine koyabiliyor musunuz? Ben çakarım 10 tlyi alırım silver üyeliği. Bu birşey değil.
Ama,Siz bu forumu daha güzel bir yer yapmaya çalışırken üyelerin yarısını çöpe atmayı planlıyorsanız buna r10 webmasterları destek vermez. vermeyecektir de.
Ha Kaldı ki,üye olmayanlar her tür makaleyi okur,linkleri görür,alış satış yapmak isteyenler basar parayı üye olur. Buna laf yok.
Kaldı ki, bu kişiler burada makale okuyup soruyu başka yerde sormak zorunda kalacaklar. Değerlendirmesini siz yapın.
Alıntı
Paralı Üyelik Nelere çözüm getirebilir?
1- Gerçekten üye olmak isteyen kişiler kayıt olur. Misal; gerçekten iş yaptırmak isteyen, gerçekten iş yapıp para kazanmak isteyenler.
Yani şimdi olduğu gibi " yaw r10 forumunda herkes para kırıyormuş bende bi hazır bişi yapıp para kırayım" diyenler kayıt olmayacak. Hıyarim var diyene bir avuç tuz alıp koşuluyor.
2- Parayla üyelik olduğu zaman 18 yaşından küçük kişiler foruma zor üye olurlar. Hesapları yok birşey yok. Ha ama yinede tutkusu olan, karakterli kişiliği olan varsa bir şekilde ödeme yaparak yine üye olur. Şu andaki sistem = FRMTR bi tur atıp çıkabiliyorsun forumdan. İnternet sırlarınıda beleşe öğrenebiliyorsun. Tamamını kalın yazıyorsun. ACİLLLLL diye başlık açabiliyorsun. Hatta oturduğun yerden dalga geçiyorsun her mesajda, çok zevkli oluyordur tahminimce
3- Dolandırıcılar. Dolandırıcılar bildiğimiz gibi farklı farklı üyelikler açıp bunu uzun zamanlara yayarak 2-3 ay gibi, hatta küçük i-trader yapıp güven kazandıktan sonra milleti soyuyor. Eğer paralı üyelik olursa bu şekilde kolayca üyelikler açıp çakallık yapamayacaklar. (yapmak isteyen her şekilde yapar fakat bir çözüm yoludur yinede)
4- Sahte profiller. Yalandanda olsa destek görmek, ihaleleri yükseltmek isteyenler, gizli takılmak isteyenler yedek üyelikler açıyorlar. Buna multi üyelik fenomeni deniliyor. Sizce ücretli olsa bu olay % kaç düşer
Ben açıklamalarıyla tezimi savundum. Sonuçta bu forumdan iş alınıyor, iş veriliyor. Ciddi bir yer (olması lazım). Ücretli üyelikler kaliteyi getirecektir. %100 olmasa bile forumdaki GOLD ve SILVER üyeler herzaman daha güvenilir, saygılı kişiler olmuşlardır.
Peki Paraları üyelik nelere çözüm getirmez? Nelere Zarar verir?
1-) R10 Tercih Edilen Bir webmaster forumu olmaktan çıkar. Belki Profesyoneller kalır,Gerçek webmasterlar kalır. Kim Gider? Acemi webmasterlar gider.
"Ben daha bişiy öğrenemeden,1$ verip alanadı kaydedecek param yokken,hosting nedir php nerde çalışır apache nedir öğrenemeden benden para istiyorlar.. " bu düşünce yerleşir.
2-) Gidenler nereye gider? Muhtemelen iyinet'e giderler. Makalelerini Bloglarında yayımlayan webmasterları aramaya giderler. Yüzlerce makalenin bir arada durduğu bir forumdan "Atılırlar" ve google dan bunları dağınık olarak bulmaya çalışırlar.
3-) Ne kaybederler? Ne Kaybederiz. "Zaman" Kaybederler. "Heves" Kaybederler.
Biz ne kaybederiz? Belki de ileride bir araya gelip proje çıkartacak,zamanla profesyonel olacak "arkadaşlar" ımızı kaybederiz.
4-) Farkında değilsiniz ama şuan silver ve gold üyelikleri olanlar kalsa,diğer kişiler forumdan gitse burda hiçbirşey konuşulmaz. Hiçbirşeyin tadı kalmaz.
Onu Atıp , Bunu kesip , Şunu öldürüp , Şunu Yasaklayıp , Şu siteyi sansürleyip : Bir yere Ulaşan birilerini gördünüz mü? Şunu asıp şunu kesen Saddam'a ne oldu? Orayı burayı sansürleyen tc hükümetine ne oldu? Sansürlenmiş siteye girenlerin sayısı giremeyenlerin sayısından fazla.
Bir Gün,Başka Bir forumda,Başka bir zamanda,Bu örneklerin arasına r10 u da katan başka bir kişi olmasın diye yazdım bunları.. Okuyana..Anlayana..Daha doğrusu anlamak isteyene...