@Rooxy bunun derdi neden seni bu kadar sıkıntıya soktu bilmiyorum ama istersen biraz açıklama yapabilirim dostum.

Evet datatelekom ile caLışmaktayım.Konu içerisinde bazı sıkıntılarını dile getiren arkadaslar var. Evet kendilerince haklılık payıda var. Fakat TOSTÇU diye bir kavramı burada cıkartan siz (genelleme) degiLmisiniz? 16-17 yasında bir hevesle sunucu kiralayan yada vps alıp bu piyasaya dalan, ne kopartırsam kârdır diyerek 100Mb alanı 5 liraya satan kişilere farkında oLmadan destek verende ?

İnsanlar "Bu benim mesleğim" denilen işte kendini geliştirmezse geçen zaman içerisinde yok olup giderler. Adamlar isterse koskoca datacenteri beleş dağıtsınlar beni fazla ilgilendirmiyor."Adamlara bak yaaaa beleş veriyolar biz nasıl host satıcaz" korkusuna girmiyorum cok sukur.Herkesin nasibi bellidir! 700 den fazla olan mesajlarımı arastırma nazikliği gosterecek arkadaslar varsa şu forumda bir kere bile olsa "100Mb Alan ...TL" diye konu acmadıgımı yada herhangi bir kişiye bu sekilde yorum yapmadıgımı görecektir.

Neden mi ? Cunku ben burada yada gercek hayatta cok nadir host satıyorum. Allah var yukarıda, ilk zamanlar (Tostçu diye nitelendirdiğiniz kişiler cıkmadan once) cok guzel kazandırıyordu. Hamd olsun şu an bile kazanabiliyoruz ufak tefek.Bilişim sektörü içerisinde olupta "Hosting" satmamak olmaz elbette... Ben daha cok tasarım ve yazılım işi yapıyor ve bu konuda devamlı kendimi geliştirmeye calısıyorum. Bu nedenledir ki "Datatelekom" yada herhangi bir datacenter in ücretsiz hosting vermesi beni pek korkutmuyor. Belirli seviyede müşterisi olan kişileride fazla korkutacagını sanmıyorum acıkcası. Zaten siz bir esnafsanız (firma da diyebiliriz) ticareti biliyorsunuz demektir. İşin kolayına kaçıp internetten hosting satıp müşteri bulmak yerine bulunduğunuz yerde bu işi daha iyi sekilde yapmaya calısırsanız sizinde kaygınız ve korkunuz olmaz.