Ben hiçbirzaman hiçbirşeyi genelleştirmeme yanlısı biriyim.Şimdi seviyesi düşük bir fenerli gelip birşey dedi birilerini tahrik etti keza seviyesi düşük biride ağır şekilde karşılık verdiyse bu 2 sini ilgilendirir tüm fenerli yada tüm galatasaraylıyı ilgilendirmez.Ben misal fenerlilerin konusuna anca tebrik etmeye girerim yok o marş bizimdi şu bilmem ne sizindi ya boş şeyler bunlar işiniz gücünüz mü yok diyorum hangi takımlı olduğu önemsiz biz milletçe böyle garip bir hal aldık yeterki bizi ayıran bir konu olsun spor siyaset vb konularda hemen birbirimize girmeye çalışıyoruz yazık diyorum.Ama herzamanda şunu diyorum asıl hata bu tip şeylere girenler değilde bu olayları genelleştirmektir 2-3 kişinin birbirini kışkırtmasıyla düşen seviye asla tüm kesime yüklenemez.Herkes kendini temsil eder.Bunu sakın unutmayalım.Burda bişi diyeceğinde bence genel yazma rahatsız eden mesaj hangisiyse direk ona yaz çünkü ardından büyük gerginlik oluşur yok yere işin içinde olmayan kişilerde girer gerek yok.Herzaman sakin nerde nasıl davrancağını bilen kişiler olacak ki böyle sorunları kavgasız gürültüsüz aşalım.
r10'a yaklaşık 1.5 yıldır üyeyim, bütün mesajlarımı okuyabilirsin, kimseye kırıcı laflar söylemedim, forumlarda birbirimizin yüzüne baktığımız zaman söyleyemeyeceğimiz şeyler söylüyoruz ama ben bilinçli davranıdım, kimseyi incitmedim. Fenerbahçeli'yim. Fenerbahçeli üyelerden de saçma sapan mesajlar yazanlar oluyor, sizin takımınızdan da. Ama Fenerbahçeliler'den, durup dururken sizin takımıza laf atan birini göremezsiniz, tartışma "başladıktan" sonra o tür mesajlar atılıyor. Mesela üstte florida nickli arkadaş "kuşlar geldi" yazmış, sen bunu tasvip ediyor musun? Aynı şekilde bana birisi özel mesaj attı, küfür dolu, nickini yazmama gerek yok, ben bu yüzden böyle bir şey yazdım. marşımızı çalmışsınız dedim, hemen lafımı başka yerlere çekip "e siz de beşiktaşınkini çalmıştınız" dedi birisi. yahu sen onu bunu boşver, sen dün akşamki olaya bak. ne diye lafı başka yerlere çekersin ki? bana bunun cevabını ver. he ayrıca şunu söyliyeyim; marşımızı almanızın hiçbir sakıncası yok, söylediğiniz marşın kime ait olduğunu herkes biliyor, yemin ederim futbolla uzaktan yakından ilgisi olmayan annem o marşı duyunca "aa ben bunu nerden hatırlıyorum ya. bu fenerbahçe'ninki değil miydi?" dedi.
neyse benim anlatmak istediğim şey marşla ilgili değil, zihniyetle ilgili.
yoksa sabaha kadar tartışırız hiç sorun değil.
ayrıca bundan sonra mesaj yazacak olanlar marşla ilgili herhangi bir şey yazmazlarsa sevinirim, anlatmak istediğim seviyeyi neden düşürürozu, neden gerginlik çıkarıyoruz..
bir soru sorduk, adam gibi cevap vereceksen ver, küfür etmenin, "kuşlar geldi" yazmanın anlamı nedir?
şimdi ben bu mesajı yazdım diye alta onca ayar vermeye çalışan galatasaraylılar mesajlar yazacak, o öyleydi de bu şöyleydi de, tamam arkadaşım sen haklısın hep sen haklısın. galatasaray en büyük. ama rica ediyorum küfür etme, hakaret etme. üslubunu düşürme.
bilmem anlatabiliyor muyum?..