Yanlış 1) Alt Bağlantılar google ın sitenizi sevdiği değer verdiği anlamına gelir.
Doğru 1) Alt Bağlantı google ın sizi sevdiği anlamına gelmez. Google uslu çocukları seven tonton bir ihtiyar dede değildir. Sitenize değer verdiği anlamına da gelmez. Burada değerli olan alt bağlantı açılan arama teriminin zorluk derecesidir.
Anlamadim. Alt baglanti acilan arama teriminin zorluk derecesi ne ise yariyor? Aciklar misin?
Yanlış 4) Alt bağlantı özgün içerik giren sitelere verilir.
Doğru 4) Hayır ister özgün olun ister kopya farketmez. Alt bağlantı rekabet edilen kelimeye göre değişir. Daha önemli olan içerikten çok doğru backlink yapısıdır her zaman.
Kopya icerikli ve alt baglantili (sitelink) birkac tane siteyi buraya yazabilir misin?
Yanlış 5) Alt bağlantı hiti arttırır.
Doğru 5) Alt bağlantı her zaman hiti arttırmaz. Alt bağlantı açılan terime göre değişkenlik gösterir. Düşük arama hacmi olan bir kelimede alt bağlantı açıyorsanız hitiniz azıcık artar, çok arama hacmi olan bir kelimede bağlantı açarsanız hitiniz çok artar.
Sonucta alt baglanti hiti artiriyor. Az yada cok... Hit artiyor. Hitin artma hizi senin teorine gore alt baglanti acilan terime gore degisiyor. O zaman 5 numaradaki madde dogru.
Yanlış 6) Alt bağlantı kaliteli sitelere verilir.
Doğru 6) Alt bağlantı ile site kalitesinin hiç bir alakası yoktur. En saçma çalıntı içerikli abuk sabuk bir blog bile alabilir. (ben neden alamıyorum sorusunun yanıtını yazının ilerleyen kısımlarında bulabilirsiniz)
Ornek gerekiyor. Google sitelink algoritmasindaki site indeksi sayisini 100.000'den asagi cekti ama kalite ve otorite hala cok onemli. Abuk sabuk alt linkli bloglari ornek gosterirsen cok iyi olur.
Yanlış 7) PR değeri alt bağlantı açmakta etkilidir. Yüksek PRli siteler alt bağlantı açar.
Doğru 7) Pr in hiç bir etkisi yoktur. Pr0 site alt bağlantılarını açabilir. pr9 sitenin alt bağlantıları olmayabilir (bknz youtube.com)
PR0'li alt linkli site ornegi lazim. Yoksa bu yazdiklarin havada kalir. Bazi kelimlerdeki arama sonuclar elle yapilir. Algoritma ise pek karistirilmiyor. Youtube meselesinde niye alt baglanti koymadiklarini bilmiyorum. ama video.google.com'da var.
http://www.google.com.tr/search?hl=t...btnG=Ara&meta=
Verdigin ornek PR'in etkisiz olmadigini gostermiyor. Daha dogrusu verdigin ornekten yola cikara "PR'in hicbir etkisi yoktur" seklinde bir genelleme cikarman zor. video.google.com hemen hemen youtube'in aynisi, ayni sirket tarafindan yonetuiliyor, ama alt baglantilari var.
Yuksek PR otorite gostergesidir. Alt baglantilar icin iyidir.
Digiklan,
Yazdiklarini severek okuyorum. Bu yaziyida elestirmek icin yazmadim. Sadece bazi cikarimlarda hatalar oldugunu dusunuyorum. Eger ornek vererek cevap verebilirsen cok iyi olur.