saho adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
şöyle birşey yazalım
select distinct(kategoriId),id from TABLON group by kategoriId order by id desc limit 10
benzersiz kategorili olan son 10 içeriğin id sini yazdırır bu
yazinin adini , içeriğinide kendine göre düzenleyip alabilirsin
Bu şekilde hata veriyor:
<?
		for($i=0;$i<10;$i++)
	{
$veri=mysql_fetch_array( mysql_query("SELECT DISTINCT (catid) jos_content.id, jos_content.title, jos_categories.image, jos_categories.name,"
. "\n jos_content.catid, jos_content.sectionid"
. "\n FROM jos_content"
. "\n INNER JOIN jos_categories ON jos_content.catid = jos_categories.id"
. "\n INNER JOIN jos_sections ON jos_content.sectionid = jos_sections.id"
. "\n WHERE jos_content.sectionid='4'"
. "\n ORDER BY jos_content.created"
. "\n DESC LIMIT $i,1"));
?>
DISTINCT (catid) meselesini ya ben uyduramıyorum, ya da uymuyor.

ismailperim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
tablo yapını çok iyi bilmediğim için aklımda oluşturduğum Kategori ve Yazı tablolarıyla örnekliyorum;
SELECT   ID, (SELECT CONCAT("<a href='Yazilar.php?ID=",ID,"'>",Baslik,"</a>") FROM Yazilar WHERE KatID = K.ID ORDER BY ID DESC LIMIT 1)
   FROM  Kategoriler K
yukardaki örnekte kategorileri listeleyip, her kategoriden en son yazıyı listeleme yapabiliyoruz. burdaki sorun şu ki ordaki yazıları listeleyen sub query den sadece 1 alan geri dönebiliriz. birden fazla alan geri dönmeye çalışırsak hata verir diye tahmin ediyorum (: 1 den çok alana ihtiyacımız varsa bunu sorguda CONCAT yardımı ile birleştirip gönderip bunu da php ile işlemek mümkün. mesela sub query den "ID#Baslik#Bilmemne" formatında tek bir alanda CONCAT ile birleştirip geri dönersek bu dönen veriyi alıp php de split ederek 3 alan elde etmiş oluruz. umarım kendimi ifade edebilmeyi başarmışımdır (:

Sorun şu ki ilk başta yazdığım MySQL sorgumun bir filtreye ihtiyacı var. Tablolar arasındaki bağlantı tamamdır, sadece kategorileri filtrelemem lazım.

GROUP BY catid diye yazmam yeterli aslında. Ama böyle yapınca da en son eklenen kategorilere göre filtreleme yapıyor, en son eklenen içeriklere göre değil. Burdaki pürüzü de gidersem yine sorun çözülür.

Ustalar yardım lütfen.