O zaman şöyle yap ;

anadolu lisesi mezunu olduğun için biraz altyapın vardır. Sınav yüksek ihtimal ile test olur en kötü ihtimal boşluk doldurmaca eklerler.

Şimdi ingilizceden muafiyet sınavı denilen sınav var o aşırı basit şuanki bilginle geçersin.
Fakat sizin hazırlık okumamak için ingilizce sınavına gireceğiniz için o daha kapsamlı ve belli bir bilgiye dayanıyor. Lisedeki ing kitabı malesef işini görmez yakınlarda kitapçı varsa ben mesela sana şunu öneririm "Beşir kitabevi - ebru yener - English Grammer" kitabı biraz kalın ama şöyle birşey var. Her zaman ile ilgili sadece 1-2 saatini versen ve her konunun sonundaki testleri yapsan kendini ölçmüş olursun. Kitabın arkasında cd de var. Cd de yüzlerce test var birkaç genel testi pc başında çözüp seviyeni ve eksikleri görürsün o eksik olduğun konulara çalışırsın.

Senin için bir yıl önemlise kitapsız ve çalışmadan malesef olmaz. Çünkü senin ingilizcen öyle iyi olması gerekiyorki 1 yıl boyunca ingilizce eğitim gören arkadaşlarınkiyle aynı seviyede olsun.

Sen yinede çalış uğraş olursa olur olmazsa canın sağolsun. Herşey 1 yıl demek değil. Mesela ben 2004te liseyi bitirdim diplomayı 2005te aldım. 2006 boş geçirdim. 2007de okumaya karar verdim ve İÜ arkeoloji bölümündeyim şimdi 3sınıfa kayit olacağım. Herkesten nerdeyse 2-3 yaş büyüğüm ama bu hiç sorun değil. Çünkü sınıfında 40 yaşında kişiler de olacak ordaki amaç okumak. Okul bittikten sonra da zaten herkesin iş garantisi yok önce bitiren veya yaşı büyük olan iş bulur diye bir olay da yok. Sen okumana bak elinden geleni yap gerisi hayırlısı neyse o olur.