Is Bankasi... Tek kelimeyle cok kotu banka. Turkiyeye geldigimde baska bir bankadan hesap acip, Is Bankasindaki butun hesaplarimi kapatacagim. Ikide bir guvenlik adina guvenlik ile alakasi olmayan sacma sapan icatlar cikariyorlar. Telefonda " sizin guvenliginiz icin beyfendi... Lutfen en yakin Is Bankasi subesine gidip, sunlari sunlari yapin diye siralamaya basliyorlar".
Ulan en yakin is bankasi 8.000km uzakta. Nasil subeye gideyim dedigimde, benim yapacak biseyim diyen musteri servisli bankadan kimseye hayir gelmez.
Bizim memleketteki bankalarin hepsi korumaci zihniyete alisiktir. Ne zaman basarili bir isadami banka isine girse, ve bankasini buyutse 3 vakte kalmaz, 4-5 tane buyuk banka beraber hareket eder, koltuk altlarinada devletin bazi gorevlilerini alir, buyuyen bankayi batirirlar. Bakirniz : Demirbank, Sumerbank vs...
Ben turkiyede iken en sevdigim banka TEB idi. Onuda sanirim yabancilar aldi. Buyuk bankalarin hicbirinden hayir gelmez. En temizi kucuk bankalar.
Mahkemeler banka ucretlerinden tuketiciyi devamli hakli buluyor, ama bunlar hala insanlardan yillik ucreti aliyorlar. Bu nasil bir devlettir yahu, bu soyguna goz yumuyor? Kimden, neden tirsiyorlar, anlayamiyorum.
Sahsi fikrim bizim memleketteki bankalarin hicbirisinin banka bile olmadigi yonunde. Uzun yillardan beri yurtdisinda yasiyorum. Buraya geldikten sonra bankanin ne oldugunu ogrendim diyebilirim. Bizim memleketteki bankalar tefecinin takim elbiseli giymis, universite egitiminden gecmis, banka terimlerini ogrenmis, havali versiyonu.