Kısa uzun ömür konusunda rekabet etmesine imkan olmadığı için çok rahat tartışma yapılabilir. Biri 100 Liraya mal ederken diğeri 25 liraya mal ediyorsa yaptığı yatırımın hiçbir mantığı yoktur.. Boşa yapılan bir yatırımdır.. Ufak yatırım yapılması yerine kişinin gidip bir verip merkezi ile çalışarak portföyünü, ekonomik gücünü, ekibini geliştirdikten sonra profesyonel anlamda böyle bir işe girişirse hem rezil olmaz hem de kısa ömürlü olmaz..
Osman Bey ben ufak yatırım yaptım.Kimseyede rezil olmadım,olacağınıda düşünmüyorum.İşin maliyetinede gelirsek bugün hizmet alacağınız TT`den alacamğınız alt yapıda TT size metro konusunda oldukça çok güzel olanaklar ve koşullar sunuyor.Belki büyük veri merkezleri kadar ucuza mal edemezler ama ilk adım içinde düşünülmeyecek ve gözünüzde büyütülmeyecek fiyat ve teklifler verilmektedir.Bende ufak bir yatırım yaptığımdada büyük ve orta ölçekli veri merkezlerini rakip olarak görmedim ki göremezdimde.Ufak yatırım yapan ile büyük yatırım yapan kişileri aynı kefeye koymayalım bence.Sonuçta yapılan iş "Ticaret".En ufak örnek verebilirim.Market ile büyük alış veriş merkezini düşünün.İkiside aynı sektörde ikiside aynı yerdeler.Sizce ufak açılan bir işyeri yani market Alış veriş merkezi yanında batacak işlerini büyütemeyecek mi ?"Ticaret" konusunda hemen hemen her sektör aynıdır.Benim düşüncemde budur.