alamanbuldu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@beyzade

Orasıda var aslında. Çevrendeki arkadaşlarım yerleşecek belki ben daha sonra pişman olacağım. Fakat bilmiyorum ailem dışarı ile ilişkini keseceksin öküz gibi derse tapıcaksın gibi davranıyor şimdiden. Pek emin değilim bu yüzden.Yoksa bende istiyorum.
Hocam okul hayatın nasıl geçti bilmiyorum ama benim ki gibi bir okul hayatın olsaydı eminim ki okumak istemezdin. Ortaokuldan hocaların yardımıyla mezun olan arkadaşlarım üniversiteyi bitirdi ben hala başlayamadım.

Ortaokuldan mezun olan arkadaşlar meslek liselerinde muhasebe, bilgisayar vb. bölümlere yerleşti ve oradan 2 yıllık üniversiteye yatay geçiş yaptı. Onlar bu sene üniversiteyi bitirdi, ben de liseyi bitirdim.

Normalde 3 yıl olan eğitim süresi anadolu lisesinde 4 seneydi. Şimdi her yerde eşit fakat önceden süper, anadolu, fen liselerinde zorunlu hazırlık sınıfı da bulunmaktaydı.

Normalde 3 yıl olan liseyi hazırlıkla beraber 4 seneye çıkardım, 1 sene de kalınca lise toplamda 5 sene de bitti. Bu sene ÖSS'yi kazanamadım ve çalışıp tekrar sınava girmeye karar verdim, 1 sene de böyle kaybedeceğim. Toplamda 3 sene kaybım var benim.

Benim gibi hayata 3 sene geç atılmak istemiyorsan şimdiden çalış hocam, ben yine de halime şükrediyorum. Çünkü 5-6 kez üniversite sınavına giripte kazanamayan tanıdıklarım var. Bu sene inşallah üniversiteyi kazanıp yepyeni bir hayata başlayacağım. Sana da tavsiyem aynen budur.

Ailen baştan ipleri sıkı tutarak seni sınava hazırlamak istiyor, yakın zaman da bu baskılarından vazgeçecekler emin olabilirsin. Aynı şey benim için de geçerliydi, çalış kazanamazsan sana zaten birşey demezler. Ama çalışmazsan o zaman her kırılırlar hem de sana haklı olarak kızabilirler.