Geçen sene hiç çalışmadan 2 yıllık muhasebe, dış ticaret, lojistik gibi bölümlere rahatlıkla puanım yetti hatta benden 4-5 puan az yapan arkadaşlarım 2 yıllık üniversitelere yerleşti. Fakat ben gitmedim, ben bu sene çalışıp düzgün bir yere gideceğim..

Sene başından sene sonuna kadar 1-2 kere test çözdüm ve bir kaç tane ÖSS denemesine girdim. 1 yıllık çalışmamın hepsi bu kadardı. Eminim ki günde fazla değil 1 saat çalışsaydım 4 yıllık üniversitelere rahatlıkla yerleşebilirdim.

Sen de benim gibi sonradan pişman olmak istemiyorsan çalış hocam. Üniversite umrumda değildi, olmazsa olmaz hiç önemli değil diyordum. Sınavın açıklanacağı gün yaklaştıkça bi yeri kazanamazsam ne yapacağım diye düşündüm.

Sınav açıklanınca ortada kalmamak için tercih yapmak istedim fakat ailem 2 yıllık üniversiteye gitmemi istemedi. Babam ders çalışacaksan bir sene daha dershaneye gönderirim dedi ve ben ders çalışmayı tercih ettim.

Pişman olacağın şeyler yapmanı istemem, şimdi ben pişman olmam diye düşünüyor olabilirsin fakat ileride benim gibi olacağından eminim.