HakanToplu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşte Ben Nette yoktum arada Girebiliyodum Gitemden önce yedeğimi aldım ama 4-5 gun sonra kapanınca böyle durum oldu kapancagını blmıyodumki kim bilebilir böyle birşeyi kendilerinden başka.
Haklısınız tabiki sürekli her gün yedek almayabilirsiniz ama bunu haftada bir yapabilirsiniz. Çoğu kontrol panelinde zamanlanmış görev atayarak sunucunuzu otomatik olarak yedekleyebilirsiniz.

Hatta çok kritik uygulamalarınız, önemli web siteleriniz varsa başka bir hosting şirketinden alan kiralayıp yedeklerinizi FTP ile buraya otomatik gönderebilirsiniz.

Yedekleriniz çok fazla yer tutmuyorsa 100 - 150 liraya kıytırık bir bilgisayar alıp üzerine FTP server kurarak yedeklerinizi hiç zahmet etmeden evinizde de saklayabilirsiniz. Siz bir işlem yapmazsınız sunucunuz bunu otomatik yapar.

Şöyle kötü ihtimaller de olabilir;

- Yedekleriniz disk üzerinde çok fazla yer kaplıyor.
- İnternet bağlantınız yüksek değil evde yedek alamıyorsunuz.
- FTP yedekleme alanı olarak kullanabileceğiniz bir hosting alacak bütçeniz yok.
- FTP yedekleme hizmetlerine yazılımlarınızın güvenliği açısından güvenemiyorsunuz.

Korkmayın bunlar gibi sebepler için de çözümünüz var, bu işi kaliteli olarak yapan her arkadaşımız farklı bir sunucu üzerinden kullanabileceğiniz FTP yedekleme alanı sunuyor. Hatta bazılarımız bu hizmet için para harcayıp NAS vs. alıyor. Bu şekilde hizmet veren firmalar da genelde standart ücretlerden 5-10 lira daha pahalı oluyor fazla değil.

Yani siz istedikten sonra her şey mümkün, bu işe emek veren kullanıcıların bu konuda bilinçlenmesi de çok önemli bir konu.