Merhabalar,
Şimdi burada soracaklarım belki internette yazan şeyler ama ben bu işin içerisindeki insanlardan samimi cevaplar, öneriler bulmak istediğim için, bana öz cevaplar verileceğini bildiğim için konu açıyorum.
17 Yaşındayım, php için geçenlerde aldığım veritabanı mantığı kitabını saymazsanız hiç ücret ödemedim ama kendi imkanlarımla geliştirdiğim php bilgim sayesinde elh. bugün her türlü scripti yazabilmekteyim.
Kendimi geliştirmeye devam etmek istiyorum, hayat akıp geçiyor ve biz yerimizde sayıyoruz, böyle olmamalı. O yüzden şimdi de actionscript ve C diline takmaya karar verdim.
İşleme başlamadan önce tecrübe edinmiş insanlara sormak istediğim bazı sorular ;
- C dilini C, C++, C# gibi farklı şekillerde görüyoruz. PHP'ye hakim birisi olarak C dilinin PHP'ye benzediğini biliyorum. Yani terimlere vs. hiç yabancı değilim, programlamayı öğrenmek için yukarıdakilerden hangisini kullanmalıyım ?
Takip edeceğim dersler C, C++ veya C#'den hangisinin dersleri olmalı ?
- Actionscript&Flash ilişkisi. Benim minik seviyede flash bilgim var, hepimizin bildiği kadar. Action script çalışmaya başlamadan önce, flash'ı yetkin derecede öğrenmeli miyim ?
Yoksa şu anki flash bilgim ile direk actionscript öğrenmeye başlayabilir miyim? Yani actionscript öğrenirken bir yandan flash da öğrenmiş oluyor muyuz?
- Söylediğim üzere, php'yi herhangi bir set takip etmeden öğrendim. İnternet kaynaklarında bulduğum bilgiler doğrultusunda. Şunu içtenlikle söyleyebilirim ki, profesyonel bir setteki "mysql cümleleri" dersi ile bir php web sitesindeki "php makale sitesi nasıl yazılır" videolu demosu arasında başlangıç seviyesindeki birisi için dağlar kadar fark var.
İnternetteki ders veren yetkin kişiler olayı az, ve öz anlatıyor. Ben de önce özünü öğrenip sonra profesyonel kavramlara geçmekten yanayım. Bu fikrim doğrultusunda ;
Bana uygun C tipini ve action scripti öğrenirken sizce bir eğitim seti satın almalı mıyım ? Yoksa internetteki derslerin yeterli olduğunu düşünüyor musunuz?
Mesele ücret değil, setler 30-40 liraya bulunabiliyor. Mesele önce işin özünü öğrenme çabam.
Yardım eden herkese şimdiden teşekkür ederim.
herkese iyi çalışmalar