0 dan başlamak senin için bana göre avantaj atıyorum benim gibi heves edip ASP diline merak sarıp bir sürü araştırmadan sonra bir takım bilgi edinip daha sonra bu ASP den cacık olmaz PHP öğren sen diyenlere inanıp PHP konusunda bir yere kadar ilerleyip daha sonra .NET platformunu övenlerle karşılıp orda ufak araştırmalar yaptıysan bana göre çok zorlanırdın.
1-Elinin altına sağlam bir kitap al (el altında kitap mutlaka bulunsun ve yılmadan bi oku önce uygulayarak) yada görüntülü derslerden başla ve yılmadan uygulama yaparak derslerdeki anlatılanları mantığı kavramaya çalış.KOD ezberlemeye çalışma.Daha sonrasında hazır scriptleri indirip incele nerde ne yapılmış nasıl bir mantıkla neler yapılmış bunları incele.Yap boz yap boz yada bir proje belirle kafandan önce algoritmik olarak düşün mantığını kur ve daha sonra kodlamaya başla daha önce izlediğin derslerden kalan şeyleri pekiştir, proje üret uygula üret uygula zaten her projede ekstra birşeye ihtiyaç duycaksın bu nasıl yapılır diye araştırırken onu bunu öğrenmeye başlıcaksın bir süre sonra zaten kendiliğinden gerisi geliyor.Sadece sabır lazım.
2-1.de yazdım.
3-Hedefi yazılım konusunda 12den vurmadım ama ilgilendiğim konularda 5 6 üzerindeyim ve geçmişe baktığımda hep karavana attığımı ama şu an en azından tahtayı tutturabildiğimi ve hedefe yaklaştımığımı görüyorum =)
Profesyonelliğe gelince, herkes kendine göre profesyonel anasını satim bu konuda birşey diyemem.Ben daha profesyonel olmadım ona profesyoneller cevap versin.
Başarılar.