Uzun süredir yayında olan Bağcık göz yormayan, kafa karıştırmayan, kendine özgü tasarımı olan bir sosyal imleme sitemiz. Herşeyden önce sadelik önplanda tutulmuş. Link ekleme formu bile oldukça sade. Haliyle sadelik isteyenler için bence Bağcık, diğer sosyal imleme sitelerimiz arasında en iyi alternatif. Ayrıca yardım sayfalarının da oldukça güzel hazırlanmış olduğunu söylemeliyim. En önemli eksiği ise yavaş yüklenmesi. Daha hızlı bir sunucu veya bir optimizasyon gerekiyor.
Yumiyum
Uzun süredir yayında olan bir başka imleme sitemiz ise Yumiyum. Siteye ilk girişinizde biraz karmaşık bir sistemmiş gibi geliyor ama aslında öyle değil. Tasarım konusunda biraz zayıf olsa da sunduğu bol özellikler sayesinde bu açığını kapatıyor. Zira imlediğiniz kaynakları Firefox ve Internet Explorer gibi web tarayıcılarından aktarma seçeneği bile var. Özellikle tasarım konusunda sistem biraz elden geçirilirse daha canlı, daha aktif bir sosyal ortam oluşturabilir.
Www.Tusul.com > Pr5
İlginç bir ismi olan Tusul için şimdilik yeterince aktif olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü Tusul önemli eksiklere sahip. Etiket sisteminin olmayışı beni oldukça şaşırttı meselâ. Ayrıca tasarım ve sayfa planlaması konusunda iyileştirmeler gerekiyor. Tusul’un daha fazla eksiklerinden bahsetmek istemiyorum zira Ceyhun Aksan, şuradaki yazısında bu konuya güzelce değinmiş.
www.aylax.com

Not: Fazla Yüklenmeyin Siteleriniz Sandbox'a Girebilir.
Kaynak >
http://www.eburhan.com/turkce-icerikli-sosyal-imleme-siteleri/