1) Yanlış yere açılmış bir tartışma konusu. Bu forumda konular genelde kategorilerinde değil çok okunsunlar diye google optimizasyon alanına açılıyor.
Gugıl, gogil, cugıl olması dil bilimsel bir tartışma konusudur bunun google optimizasyon ile alakası yoktur. Google ismini doğru söyleyemeyeni 1. sıraya koymuyor mu?
2) İçerik olara haklı bir konudur. Ancak asıl vahim olan google yazabilmek söyleyebilmekten öte kendi dilini konuşmaktan aciz her cühelalın web site açabilmesidir.
3) Web site sahipliği meselesinin dahi ötesinde yarım yamalak Türkçeleri ile bu forumda makale yazmaya kalka EMO ifade tarzı ile hareket eden web site sahipleri vardır.
4) İşin garip tarafı bu webmasterlar oturup kitap okuyup dillerini geliştirmek, kendi ana dillerini öğrenmek yerine wordpress, ***** bot, seo, backlink, hack link, botnet takılmakta kendilerini kültürlü saymaktadır.
5) Burası forum herkesin gönüllü ve hayatındaki kısıtlı vakitlerde yazı yazdığı bir alan. Kimsenin her bakımdan harika yazı yazması hata yapmaması beklenemez. Ben de bazen bir cümleye giriyorum araya bir şeyler giriyor hızlıca tamamlıyorum. 2 gün sonra okuduğumda o mesajı, girilen özne ile çıkılan yüklemin farklı şehirlerden katıldığını, arada bir kaç tane de o cümleye ait olmayan turist nesne bulunuduğunu farkedebiliyorum.
Lakin öyle hatalar var ki onlar artık hata ya da yazımın kolayına kaçmaktan öte arkadaşın belirttiği gibi cehaletten kaynaklanmaktadır.
Sonuçta kimsenin harika bir dilbilgisine sahip olma gibi bir zorunluluğu yoktur. Eğer php kod yazıyorsanız, grafik tasarım yapıyorsanız sadece Türkçenizin seviyesini kimse yargılayamaz. Ancak web siteleri açıp içine içerik ekleyen ama 3 kelimeyi doğru şekilde yan yana getiremeyen bir adamsanız ne olur başka işlerle uğraşın.
Bu arada şunu da itiraf edeyim. Ben php(p eyç pi), html(eyç ti em el), mysql(may es ku ayl) gibi kavramları internetten okuyarak öğrendim. Zaman zaman işi okulunda öğrenen arkadaşlar ile sohbet ederken pe he pe, he te me le dediğimde onlara garip geliyor.
Yani bu işi internetten okuyarak ve sesli şekilde öğrenmemenin getirdiği bir işitsel formasyon eksikliği olduğu kesin. Ama yine de işin google nasıl söylenirden büyük toptan bir cehalet sorunu olduğunu düşünüyorum. Bu ülkenin okulları ve Türkçe öğretmenlerı bu ülkenin çocuklarını anadillerini maalesef öğretemiyorlar.
Bu ülkenin liselerinden "ulan bu adam nasıl lise bitirmiş" dedirten tonla insan mezun oluyor...
saygılar